Premierul Ungariei Viktor Orban va veni în viitorul apropiat la Chișinău, stabilindu-se și o dată exact în acest sens, a anunțat ministrul de Externe Aureliu Ciocoi.

Ministrul a menționat, în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, că se cunoaște data vizitei prim-ministrului Ungariei la Chișinău.

„N-o să v-o spun acum, pentru că suntem încă în proces de elaborare a programului vizitei, dar cu siguranță va fi și o vizită a dlui președinte Dodon în Ungaria. Apropo, până la demararea campaniei electorale pentru prezidențiale”.

El a făcut precizări și despre cei doi experți maghiari care ar urma să vină la Chișinău pentru a „ajuta Republica Moldova în procesul de integrare europeană”.

„În ceea ce privește oferta unilaterală făcută de ministrul de externe și al comerțului al Ungariei Péter Szijjártó recent când a fost la Chișinău este oferta Ungariei. Dacă echipa înalților consilieri UE este finanțată de către fondurile Uniunii Europene, aici Ungaria își asumă cheltuiala pentru delegarea la Chișinău a doi experți ai săi pentru a ne oferi transferul de expertiză de care se bucură acești experți”, a declarat Ciocoi.

Ungaria ar urma să trimită la Chișinău doi diplomați care să ajute în procesul de integrare europeană, a declarat șeful diplomației maghiare, Péter Szijjártó, aflat marți într-o vizită în Republica Moldova.

Ungaria este considerată în prezent principalul aliat al Federației Ruse în Uniunea Europeană. Premierul Victor Orban a avut numeroase întrevederi cu președintele rus Vladimir Putin în ultimii ani.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here