Năstase îi cere lui Dodon să-l demită pe Ciocoi

Autor: , in Politic / Populare / 9 februarie, 2020, 12:59

Liderul Platformei DA Andrei Năstase îi cere președintelui Igor Dodon să-l demită pe ministrul afacerilor externe și integrării europene, Aureliu Ciocoi.

Năstase a făcut solicitarea aflându-se în localitatea Ustia din raionul Dubăsari, acolo unde au avut loc confruntări în cadrul războiului de pe Nistru.

Președintele Platformei DA „a cerut demisia neîntârziată a ministrului de externe Aureliu Ciocoi, pentru grava ofensă adusă veteranilor războiului de pe Nistru, dar şi tuturor cetăţenilor Republicii Moldova, prin declaraţiile sale iresponsabile, sinonime cu trădarea de patrie”.

„Aureliu Ciocoi, afirmând că armata rusă (dislocată şi acum ilegal pe teritoriul Republicii Moldova în pofida Acordului de la Istanbul şi a altor documente internaţionale) este forţa militară care ne-a adus pacea, a comis o crimă morală îndreptată împotriva celor care au apărat cu propriul sacrificiu independenţa Republicii Moldova. Prin această declaraţie nesăbuită Ciocoi sfidează adevărul istoric şi susţine o cauză străină, cauza ocupanţilor”, susține Năstase.

Andrei Năstase i-a transmis un mesaj și președintelui Igor Dodon, cerându-i să-l demită imediat pe ministrul de externe, în cazul în care acesta nu-şi va da demisia de onoare.

Sâmbătă veteranii războiului de pe Nistru au protestat în fața Guvernului și a ministerului de externe, în semn de protest față de afirmațiile lui Ciocoi.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X