Platforma DA îl susține pe Cobzac și cere PAS să o retragă pe Stamate (VIDEO)

Autor: , in Politic / Populare / 9 februarie, 2020, 15:28

Fostul membru PAS, candidatul independent Grigore Cobzac, va fi susținut și de către Platforma DA în cadrul alegerilor parlamentare repetate din circumscripția Hîncești.

Decizia a fost anunțată de către conducerea formațiunii, ca urmare a consultărilor interne în consiliul național și biroul politic al partidului.

Într-o declarație de presă, Platforma DA susține că „a făcut absolut totul pentru identificarea unui candidat comun ne-afiliat politic, care ar fi reprezentat forțele proeuropene și naționale, ca un prim test pentru marile bătălii politice ale anului 2020. Platforma DA este fidelă principiilor sale și a decis să nu-și lanseze propriul candidat în aceste alegeri, chemând la unitatea tuturor forțelor democratice de centru-dreapta, care trebuie să învingă în această circumscripție”.

„Platforma Demnitate și Adevăr nu poate ignora faptul că Dl Grigore Cobzac a fost candidatul comun al forțelor antioligarhice în alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 în circumscripția nr. 38 și în condițiile unui scrutin neliber și inegal a avut sprijinul popular, obținănd locul doi cu peste 33 % de voturile exprimate în cadrul scrutinului. Domnia sa are o bogată experiență regională și parlamentară, este unul din adversarii declarați ai regimului oligarhic, a activat în calitate de Președinte al comisiei parlamentare pentru anchetarea traficului cu anabolizante în fostul Parlament, un dosar complex care a generat mai mulți prizonieri politici. Avem ferma convingere că dânsul va fi o voce distinctă și sonoră în favoarea procesului de recuperare democratică în Republica Moldova, inseparabilă de necesitatea organizării unei mișcări naționale de rezistență anti-oligarhice, prefigurate astăzi în proiectul unei adevărate restaurații îmbrățișate de Igor Dodon și PSRM”, se arată în declarația partidului condus de Andrei Năstase.

Platforma Demnitate și Adevăr „consideră că miza adevărată a scrutinului din circumscripția 38 este crearea condițiilor necesare și suficiente pentru o mișcare de unitate a forțelor de centru-dreapta. Rezultatul acestor alegeri ne vor ajuta să înțelegem care sunt adevăratele interese ale liderilor și partidelor politice de pe centru dreapta”.

„Totodată, facem un apel către alte partide proeuropene și naționale autentice să gândească strategic și să acționeze local. Iar acest îndemn înseamnă să aibă tăria de a-și retrage candidații proprii, garantând astfel condițiile necesare pentru victoria candidatului independent, Grigore Cobzac, într-o circumscripție în care se va vota pentru decuplarea de pericolul Igor Dodon și de mascotele sale politice”, încheie Platforma DA.

Anterior și PUN și-a anunțat susținerea pentru Cobzac. În circumscripția 38 mai candidează Olesea Stamate din partea PAS, Ștefan Gațcan de la PSRM, Ion Mereuță de la PD, Vitalie Balinschi de la Partidul Șor, Dorin Chirtoacă din partea mișcării Unirea și Anatolie Postolachi de la PLDM.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


  • Din cauza unuia care se vrea la treuca faceti ceia ce vor cei de stinga. Iata ca vau dus de nas si au facuto cu unul care se da mare proeuropesn dar este mare protreuca

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X