Momentul în care un tânăr încearcă să traverseze ilegal hotarul R. Moldova. Cum motivează gestul (VIDEO)

Autor: , in Social / 10 februarie, 2020, 17:28

Un tânăr moldovean, care de cinci ani era căutat de autoritățile de drept naționale, a fost reținut în timp ce încerca să revină în țară, prin ocolirea punctelor de trecere a frontierei. Mai mult, bărbatul nu deținea niciun document de identitate, iar ca justificare a declarat că recent a fost eliberat dintr-un penitenciar din Ucraina.

Cazul a fost înregistrat la sfârșitul săptămânii trecute, în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Briceni.

În timpul patrulării, polițiștii de frontieră au observat o persoană, care înainta grăbită dinspre Ucraina spre interiorul Republicii Moldova. Imediat, în regiune a intervenit grupa operativă care a reținut persoana în cauză pe direcția Briceni – Rossoșani.

În urma verificărilor, s-a constatat că este vorba de un bărbat de 29 de ani, cetățean al Republicii Moldova. Pentru confirmarea identității, bărbatul a fost escortat la sediul Sectorului, unde s-a aflat că este un locuitor al satului Bezeda, raionul Briceni.

La audieri, tânărul moldovean a relatat că timp de un an s-a aflat în detenție, fiind condamnat de autoritățile ucrainene pentru răspândirea unui apel fals. La fel, cercetările riguroase au scos la iveală și faptul că pe numele lui există un dosar penal, fiind căutat de către Inspectoratul de Poliție Briceni pentru a răspunde în fața legii.

În prezent, organul de urmărire penală din cadrul Direcției regionale NORD cercetează cazul. Bărbatul riscă amendă în mărime de până la 750 u.c. sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de până la 2 ani. Totodată, tânărul a fost preluat de către reprezentanții IP Briceni, pentru stabilirea altor fapte comise anterior de acesta.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X