Alaiba îl apostrofează pe Dodon: „Nu este ok să folosești sărăcia oamenilor pentru a-ți face imagine”

Autor: , in Politic / 11 februarie, 2020, 14:44

Deputatul fracțiunii PAS, Dumitru Alaiba, îl apostrofează pe șeful statului în contextul în care acesta zilnic publică pe rețelele de socializare poze cu familiile nevoiașe pe care le vizitează.

Alaiba spune că susține ideea de a merge în vizită la oameni și de a discuta cu ei, dar pe președinte, care merge cu daruri, l-a întrebat care este sursa banilor pe care îi cheltuie pentru cadouri.

„Ieri domnul Dodon își justifica vizitele în familii nevoiașe. Sigur, este binevenit. E ok să îi vizitezi. Nu este ok să le folosești sărăcia oamenilor pentru a-ți face imagine în așa hal. Nu este ok să le dai daruri din fundații finanțate netransparent (pentru mine asta e echivalent cu bani furați) în loc să lupți cu corupția pentru a-i scoate din sărăcie. Nu e ok să fugi de întrebările incomode despre averile tale și despre vacanțele tale. De unde bani, domnule Dodon? Banii nu se iau din aer. Banii se muncesc. Sau se fură. Nu e ok, fiind ales de oameni care și-au pus speranța în tine, să minți și să furi, să furi și să minți. Pentru că asta îi menține în sărăcie”, a comentat Dumitru Alaiba.

Citește și: Dodon, întrebat de ce vizitează nevoiașii: „Știți ce bucurie au când văd că președintele intră pe poarta lor?” (VIDEO)

Întrebat luni în cadrul conferinței de presă cum le explică nevoiașilor pe care îi vizitează de ce aceștia trăiesc atât de greu, Dodon a evitat să ofere un răspuns, spunând că ceea ce face este un exemplu pentru toți politicienii.

„Consider că este bine când o persoană publică merge în sate, se întâlnește cu familii cu mulți copii, cu cupluri longevive. Atunci când merg în raioane, dar merg în fiecare săptămână, mi-am pus drept scop că, dacă mașina trece printr-un sat, să mă opresc în acea localitate. Aflu din timp care este familia cu cei mai mulți copii sau cel mai longeviv cuplu din acea localitate”, a spus președintele.

„Știți ce bucurie au acele familii când văd că președintele intră pe poarta lor? Eu mă așez cu ei la masă, servesc un pahar de vin, mănânc o plăcintă”, a adăugat Dodon.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X