Cinci persoane cu hipotermie au ajuns la Spitalul de Urgență în ultimul weekend

Autor: , in Social / 11 februarie, 2020, 10:53

În perioada 7-9 februarie curent, la Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească au fost înregistrate 2123 de solicitări pe motivul urgențelor respiratorii, constituind 27,5% din numărul total de solicitări deservite. În total, echipele AMU au acordat asistență medicală urgentă la etapa de prespital la 7717 de persoane pe întreg teritoriul țării.

În aceste 72 de ore, 5 persoane au fost diagnosticate cu hipotermii și o persoană cu degerătură de gradul I.

În zilele de weekend au fost înregistrate patru cazuri de hipotermie, la pacienți cu vârste cuprinse între 30 și 70 de ani. După ce echipele AMU le-au acordat primul ajutor calificat, persoanele au fost transportate la spital.

Echipele de asistență medicală urgentă au acordat primul ajutor medical la 18 persoane, care au avut de suferit în urma celor 16 accidente rutiere produse. Ulterior, 15 pacienți au fost transportați în cadrul departamentelor de urgență al instituțiilor spitalicești pentru tratament corespunzător.

Totodată, au fost înregistrate 1541 de solicitări pe motivul urgențelor cardiovasculare, dintre care 18 pacienți cu sindrom coronarian acut.

De asistență medicală urgentă la etapa de prespital au beneficiat 875 persoane cu urgențe neurologice, dintre care 112 cu accidente cerebrale vasculare.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X