O nouă administrație a Primăriei — noi promisiuni de reparație a subteranelor din Chișinău. Când și în ce mod ar trebui să fie reabilitate

Autor: , in Politic / 11 februarie, 2020, 14:25

22 de pasaje subterane din municipiul Chișinău vor fi reabilitate în decurs de patru ani, cu o frecvență de cinci pasaje reparate pe an. Anunțul îi aparține primarului general al Capitalei. Potrivit lui Ion Ceban, pasajele subterane se află într-o stare deplorabilă, iar peste 80% dintre arendașii spațiilor din pasaje sunt răuplatnici. „Începând de astăzi, 11 februarie, va fi semnată dispoziția de preavizare pentru eliberarea spațiilor pentru reconstrucția subteranelor din mun. Chișinău”, a declarat Ceban jurnaliștilor, după ce a inspectat subterana de la intersecția bulevardului Ștefan cel Mare și strada Ismail.

„Aici încă putem să spunem că vizual e decent, dar în opinia mea e o mini piață centrală cu scări distsruse și cu toate lucrurile care nu sunt puse la punct din punct de vedere al securității, al esteticii, al pietonilor, a tuturor normelor și standardelor de urbanistică”, spus Ceban.

Planurile municipalității este reabilitarea pasajelor subterane prin parteneriat publice-private, dat fiind costul ridicat al lucrărilor de reparație. Pentru subterana inspectată astăzi, de exemplu, ar fi nevoie de o investiție de un milion de euro, susține primarul.

„Suntem în discuții pe partea juridică. […] Îi atenționăm pe toți cei care și-au bătut joc de Primărie, de infrastructură și de cetățeni doar ca să facă un ban să se care benevol din aceste subterane”, a mai spus Ceban, adăugând că Primăria urmează să facă o evaluare a proiectului.

Amintim că de-a lungul timpului subiectul stării deplorabile a pasajelor subterane din Chișinău a fost pe agenda mai multor administrații a Primăriei Capitalei, însă în pofida mai multor anunțuri și promisiuni, marea majoritate a obiectivelor nu au fost reabilitate.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X