Rusia anulează reducerile la prețurile petrolului pentru Belarus

Autor: , in Economic / 11 februarie, 2020, 09:03

Livrările de petrol rusesc către Belarus se vor face fără reduceri de preţuri, a anunţat Dmitri Kozak, o veste care riscă să apese puternic asupra economiei acestei ţări, extrem de dependentă de hidrocarburile ruseşti.

La începutul lunii ianuarie, Belarusul a suferit câteva zile de întreruperi ale livrărilor ruseşti după expirarea la sfârşitul anului trecut a contractului privind preţurile şi volumele de petrol livrate de Moscova.

La 7 februarie, la Soci, a avut loc o întrevedere între Vladimir Putin și Alexandru Lukașenko, dar cei doi șefi de stat nu au ajuns la o înțelegere în privința reducerilor de preț.

„Dacă am oferi reducere, am fi fost nevoiți să introducem o reglementare de stat a pieței petrolului, ceea ce nu vrem să facem. Am pune companiile noastre petroliere într-o situația incertă”, a declarat adjunctul șefului administrației președinției ruse, Dmitri Kozak, după întrevedere, adăugând că prețurile la petrol brut sunt formate de piață, nu sunt reglementate de administrație.

Kozak a menționat că volumele și prețul petrolului furnizat uzinelor de prelucrare din Belarus vor fi discutate, și pe viitor, la nivel de subiecți economici, iar Guvernul Rusiei va ajuta la obținerea de înțelegeri comerciale între consumatorii din Belarus și companiile petroliere rusești. El a amintit că ”una dintre companiile grupului Rosneft ”livrează, deja, petrol, în aceste condiții”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X