Soția așa-zisului președinte al Transnistriei ar fi obținut cetățenia României. Autoritățile române, sesizate de unioniști (FOTO)

Autor: , in Politic / Populare / 11 februarie, 2020, 17:55

Svetlana Crasnoselscaia, soția lui Vadim Krasnoselski, așa-numitul președinte al Transnistriei, are cetățenie românia și a depus jurământ de credință patriei – România. Cel puțin asta susține președintele organizației unioniste ODIP, Vlad Bilețchi. Acesta a anunțat pe Facebook că a depus o sesizare la Consulatul General al României la Chișinău în privința „separatiștilor anti-români, dar cu cetățenie Română și jurământ de credință în fața Românie. „Urmează Parlamentul, Autoritatea Națională pentru Cetățenie și organele de urmărire penală”, a mai anunțat Bilețchi.

Potrivit lui, soția așa-zisului lider de la Tiraspol și-a dobândit ilegal cetățenia română, în solicitarea către Consulat acesta a cerut revizuirea deciziei de acordare a cetățeniei și retragerea acesteia.

Totodată, Vlad Bilețchi intenționează să expedieze o petiție la deputații din Parlamentul R. Moldova, cu solicitarea de a interveni legal prin mijloace de comunicare diplomatică și inter-parlamentară în acest caz.

De asemenea, acesta vrea să sesizeze Autoritatea Națională pentru Cetățenie „privind această abatere, în contextul celor peste 350.000 de dosare aflate în revizuire pentru fals în acte publice”, cerând anulrea acestei cetățenii.

În final, liderul ODIP vrea să sesizeze organelor de drept și de urmărire penală din România.

„În timp ce pro-rușii se zbat cu spume la gură pentru „independența Transnistriei” și lupta pentru „eliberarea de sub români” – liderii își fac cetățenie și acte românești. Trăiesc bine și europenește. Benevol și nesiliți de nimeni se bagă sub cei de „sub jugul” cărora cică vor să iasă”, a scris Vlad Bilețchi.

„România este rea și criticată doar pentru proștii care cred și le urmează propaganda, în rest – fiecare trage ce poate și pupă drapelul României și depune jurământ de credință patriei”, a mai scris liderul ODIP.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X