Chicu îl elogiază pe Dodon după ce presa a scris că ar fi refuzat să-i strângă mâna președintelui (VIDEO)

Autor: , in Politic / Populare / 11 februarie, 2020, 14:28

Premierul Ion Chicu dă asigurări că se află în cele mai bune relații cu președintele Igor Dodon, după ce presa a relatat un incident în care șeful executivului nu i-a răspuns la o întindere de mână șefului statului.

Incidentul s-a întâmplat marți, în timpul ședinței lărgite a Colegiului Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene. Igor Dodon a părăsit mai devreme ședința, iar când s-a ridicat a întins mâna spre Chicu, fără ca acesta să-i răspundă la salut.

Premierul s-a ridicat însă și l-a urmat pe Igor Dodon spre ieșire.

O parte a presei a relatat acest incident drept un gest de răzvrătire a premierului, fapt negat însă rapid de Ion Chicu.

„Văd ca unii jurnaliști tare se îngrijorează de relația dintre mine si președintele Igor Dodon, iar eu mă îngrijorez pentru starea lor emoțională și nu pot să-i las în starea asta. Relația dintre președintele țării și primul ministru este la un nivel pozitiv de conlucrare cum nu a fost de foarte mulți ani încoace. Poate asta deranjează pe unii, dar e în beneficiul cetățenilor”, a comentat Chicu.

El a calificat știrile drept „încercări neinspirate”, trecând ulterior în revistă relația sa cu Igor Dodon.

„Acum, serios despre relația mea cu Dl Igor Dodon, încă din 2005 încoace. Domnia Sa știe, că eu tot timpul am părerea mea și nu ezit s-o spun, inclusiv în public. Știe asta din momentul când îi eram subaltern la Ministerul Economiei. Iar faptul, că știindu-mi bine această particularitate, anume pe mine m-a înaintat la funcția de premier, vorbește foarte mult despre Igor Dodon ca personalitate și Om de stat!

Respect, Dom.Președinte!”, a mai menționat Chicu.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X