Consilierii PSRM i-au cerut oficial primarului Ceban redenumirea străzii „Octavian Goga” în „Alexandr Suvorov” (DOC)

Autor: , in Social / 12 februarie, 2020, 11:22

Dacă anterior socialiștii puneau inițiativa de redenumire a străzii Octavian Goga în strada Alexandr Suvorov pe seama asociației obștești „Fraternitatea Cadeților”, care are drept obiectiv promovarea intereselor minorităților naționale, s-a constatat că inițiativa aparține, de fapt, socialiștilor din Consiliul Municipal Chișinău (CMC). Mai exact, președintele fracțiunii PSRM din CMC, Serghei Afanasenco, a depus un demers în acest sens în adresa primarului Ion Ceban, în luna noiembrie 2019.

Fostul edil al capitalei Dorin Chirtoacă a publicat un document care arată că în data de 21 noiembrie 2019 președintele fracțiunii PSRM din CMC, Serghei Afanasenco, a depus un demers în adresa primarului Ion Ceban, în care se cere redenumirea străzii Octavian Goga în strada Alexandr Suvorov.

Socialiștii și-au argumentat inițiativa prin faptul că au dreptul să ia parte la procesul decizional, pentru „consolidarea capacității administrației publice locale a municipiului Chișinău cu implicarea tuturor fracțiunilor în procesul decizional, având la bază principiile de transparență și corectitudine”.

La finele lunii ianuarie curent, s-a aflat că socialiștii vor să schimbe denumirea străzii Octavian Goga în strada Alexandr Suvorov. Atunci, primarul Ion Ceban spunea că informațiile apărute în presă sunt distorsionate.

„Șeful Direcției Generală Arhitectură Urbanism și Relații Funciare, Svetlana Dogotaru a semnat o scrisoare de concretizare a membrilor Comisiei pentru reglementarea urbonimicilor din Chișinău, care are menirea de a dezbate subiectele cu privire la redenumirea unora sau altor străzi. În prezent această scrisoare semnată de Svetlana Dogotaru este înaintată la toate autoritățile care își vor delega reprezentanți în această comisie”, a scris primarul general de Chișinău pe contul său de Facebook.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X