Maia Sandu și Andrei Năstase s-au întâlnit marți dimineața. Au discutat un pact de neagresiune

Autor: , in Politic / Populare / 12 februarie, 2020, 11:54

Președintele Platformei DA (PPDA), Andrei Năstase, și președinta Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, s-au întâlnit la discuții în seara zilei de marți, 11 februarie. Informația a fost confirmată pentru Cotidianul.md de deputații PAS, Sergiu Litvinenco și Igor Grosu.

UPDATE 14:00 Potrivit lui Andrei Năstase, întrevederea a avut loc marți dimineața, iar subiectul pactului de neagresiune nu a fost unul central. Mai multe precizări ale liderului PPDA – aici.

Potrivit lui Igor Grosu, cei doi lideri de partid au avut o întrevedere obișnuită, în care au discutat despre agenda și prioritățile partidelor din următoarea perioadă.

Totuși, la aceeași întrevedere Năstase și Sandu au discutat în premieră despre semnarea unui pact de neagresiune dintre cele două partide, act conceput și promovat de PAS.

Potrivit deputatului, PAS va încerca să semneze acest pact cu formațiunile de dreapta, printre care PPDA, PLDM, Mișcarea UNIREA și PUN. Deocamdată, discuții la acest subiect au avut loc doar cu PPDA, iar conținutul pactului urmează a fi negociat și definitivat.

„Dușmanul nostru principal este Igor Dodon, care după debarcarea de la putere a lui Vlad Plahotniuc încearcă să-și subjuge instituțiile statului”, a argumentat Igor Grosu inițiativa formațiunii pe care o reprezintă.

Potrivit lui Grosu, întrevederea de marți seara este una dintre întâlnire periodice pe care le-ar avea Maia Sandu și Andrei Năstase și a avut loc la solicitarea PAS.

Cu toate acestea, invitat la 20 decembrie 2019 la emisiunea Cotidianul LIVE, Andrei Năstase a declarat că nu a discutat cu Maia Sandu după căderea Guvernului, eveniment care s-a produs la 12 noiembrie 2019.

Amintim că cele două partide nu s-au înțeles în privința unui candidat comun la alegerile parlamentare de pe circumscripția nr. 28 – Hîncești, unde PAS susține candidatura Olesei Stamate, iar PPDA – candidatura independentului Grigore Cobzac.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X