Mișcarea „Unirea” propune PLDM, PAS, PPDA și PUN o strategie pentru alegerile prezidențiale

Autor: , in Politic / 12 februarie, 2020, 12:17

Mișcarea politică „Unirea” a lansat o invitație la dialog către PLDM, PAS, PPDA, PUN „pentru a realiza împreună o strategie de mobilizare a cetățenilor la vot, pentru alegerile prezidențiale”.

Liderul Partidului Liberal (PL), Dorin Chirtoacă, a anunțat că mișcarea politică „Unirea” își propune să discute cu fiecare formațiune politică în parte, ca ulterior, dacă va exista consens, toate formațiunile unioniste și pro-europene să se așeze la masa de dialog.

„Venim cu inițiativa de a avea un dialog permanent între partidele unioniste și pro-europene, în vederea pregătirii pentru toate alegerile pe care le vom avea în față. Doar împreună putem asigura acel val pro-european, unionist și democratic care să asigure direcția corectă de dezvoltare a Republicii Moldova și anume direcția vest. Noi dorim unirea, ei doresc integrarea europeană, dar oricum este direcția vest și trece prin România”, a declarat Dorin Chirtoacă.

„Sperăm să putem construi o strategie corectă atât pentru alegerile prezidențiale, în așa fel încât Dodon să fie bătut din primul tur, sau să avem o strategie comună cel puțin pentru turul al doilea. Pe lângă asta ne dorim să avem o strategie comună pentru mobilizarea alegătorilor în vederea participării la vot a tuturor celor care simt o responsabilitate pentru viitorul Republicii Moldova”, a mai spus Dorin Chirtoacă.

În opinia mișcării, în cazul în care partidele se atacă reciproc și găsesc tot felul de motive de a nu colabora cetățenii nu sunt motivați să participe la alegeri.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X