Politicianul care este favorit pentru a deveni noul cancelar al Germaniei

Autor: , in Politic / 12 februarie, 2020, 10:43

Friedrich Merz este favorit pentru a deveni lider al CDU şi candidat pentru postul de cancelar al Germaniei, potrivit Mediafax. Politicianul este creditat cu 27%, urmat de Armin Laschet (18%) şi de Markus Söder (11%). Annegret Kramp-Karrenbauer a decis să se retragă de la conducerea CDU.

Friedrich Merz este favorit în intenţiile de vot pentru a deveni liderul Uniunii Creştin-Democrate (CDU, centrudreapta) şi candidat pentru postul de cancelar al Germaniei, arată un sondaj de opinie efectuat la cererea RTL/NTV.

În contextul deciziei lui Annegret Kramp-Karrenbauer de a se retrage de la conducerea CDU, favorit pentru acest post este Friedrich Merz, creditat cu 27%, informează postul german NTV.

Pe locul al doilea se clasează Armin Laschet, premierul landului Nordrhein-Westfalen, cu 18%.

Markus Söder, premierul landului Bavaria şi lider al Uniunii Creştin-Sociale (CSU), este creditat cu 11%, iar Jens Spahn, cu 8%. Conform sondajului, 36% dintre alegători sunt nehotărâţi.

Annegret Kramp-Karrenbauer a anunţat luni decizia de a se retrage de la conducerea Uniunii Creştin-Democrate (CDU, centru-dreapta). Formaţiunea politică va desemna un alt lider printr-un scrutin intern, înaintea alegerilor parlamentare programate în Germania în anul 2021.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X