Năstase, despre întrevederea cu Sandu și subiectul pactului de neagresiune (VIDEO)

Autor: , in Politic / 12 februarie, 2020, 15:02

Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA) nu vede rostul semnării unui pact de agresiune cu alte partide politice, inclusiv din motiv că PPDA nu agresează alte partide. Ideea îi aparține vicepreședintelui PPDA, Alexandru Slusari, și a fost exprimată miercuri în cadrul unei conferință de presă. Liderul său de partid, Andrei Năstase, a comentat subiectul întrevederii avute marți cu lidera PAS, Maia Sandu, menționând că pactul de neagresiune dintre cele două partide nu a fost discutat în detaliu și nu a fost tema principală a întâlnirii Potrivit lui Năstase, întâlnirea a avut loc nu seara, ci marți dimineața la sediul PPDA.

„Avem nevoie de pact de agresiune atunci când există agresiunea. Noi (n. r. – PPDA) am pus întâi de toate în față comunicarea și consensul dintre partide, interesului național”, a declarat liderul PPDA, la scurt timp după ce reprezentanți din conducerea PAS au declarat că vor să semneze cu PPDA, dar și cu formațiuni politice ca PUN, PLDM și Mișcarea UNIREA un pact de neagresiune.

„Am vorbit despre coagularea forțelor democratice pro-euroepene în jurul intereselor naționale nu în jurul unui partid”, a mai spus Năstase, reiterând necesitatea ca forțele democratice să se așeze la masa de negocieri pentru a identifica un candidat la alegerile prezidențiale.

„PPDA niciodată n-a fost agresivă. A fost mereu civilizată, calmă și explicit a tranșat câteva propuneri. La moment și în continuare spunem că relațiile cu PAS sunt normale, lucrative, eficiente, ca la două partide ale căror doctrine diferă. Dar în Parlament suntem cele mai apropiate partide”, a spus ALexandru Slusari.

Citește și: Maia Sandu și Andrei Năstase s-au întâlnit marți seara. Au discutat un pact de neagresiune

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X