Răspunsul PUN la propunerea PAS privind pactul de neagresiune

Autor: , in Politic / 12 februarie, 2020, 18:55

Partidul Unității Naționale (PUN) anunță că a luat act de propunerea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) privind semnarea unui pact de neagresiune între forțele pro-europene și unioniste și salută disponibilitatea acestei formațiuni spre colaborare.

PUN susține că a avertizat de-a lungul timpului asupra pericolului capturării statului de către Igor Dodon, al federalizării Republicii Moldova, și mai ales a pericolului deturnării vectorului de politică externă de către PSRM și Igor Dodon și „apreciază determinarea PAS de a combate aceste riscuri și amenințări, chiar dacă anterior s-a făcut responsabil de complicitate la apariția lor”.

„Partidul Unității Naționale consideră că nici PAS, nici PPDA, nici alte partide unioniste nu ne sunt adversari și consideră că o colaborare postelectorala între aceste formațiuni este una firească”, se arată în reacția PUN.

În context, cei din PUN anunță că nu consideră necesară semnarea unui pact de neagresiune, argumentând că ei toți sunt actori politici raționali și își doresc binele Republicii Moldova.

Astfel, reprezentanții PUN se declară deschiși pentru participarea la acțiuni comune care vizează „promovarea și protejarea identității naționale românești în Republica Moldova, promovarea valorilor europene și euro-atlantice, a luptei anticorupție, precum și a altor acțiuni care să ducă la asigurarea prosperității și securității cetățenilor Republicii Moldova”.

„Partidul Unității Naționale se va axa pe o campanie electorală corectă, cu dezbateri pe proiecte și programe, fără atacuri la persoană, dar pornind de la regula concurenței electorale oneste, în interesul alegătorilor. Partidul Unității Naționale consideră necesară o mobilizare exemplară în favoarea candidatului unionist sau pro-europen ce va accede în turul doi, mobilizare care să prevină obținerea unui al doilea mandat de către Igor Dodon”, se maia rată în reacția PUN.

Și reprezentanții Platformei Demnitate și Adevăr (PPDA) au spus că nu văd rostul semnării unui pact de agresiune cu alte partide politice, inclusiv din motiv că PPDA nu agresează alte partide.

„Avem nevoie de pact de agresiune atunci când există agresiunea. Noi (n. r. – PPDA) am pus întâi de toate în față comunicarea și consensul dintre partide, interesului național”, a declarat liderul PPDA, Andrei Năstase, la scurt timp după ce reprezentanți din conducerea PAS au declarat că vor să semneze cu PPDA, dar și cu formațiuni politice ca PUN, PLDM și Mișcarea UNIREA un pact de neagresiune.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X