Rusia a externat și al doilea cetățean chinez infectat cu coronavirus

Autor: , in Externe / 12 februarie, 2020, 12:30

Rusia nu mai are oficial persoane contaminate cu noul coronavirus pe teritoriul său, după externarea miercuri din spital a unui cetăţean chinez, acesta fiind al doilea şi ultimul caz confirmat de infectare cu noul coronavirus în Federaţia Rusă, informează AFP.

Bărbatul de circa 30 de ani a primit îngrijiri medicale din 26 ianuarie într-un spital din Cita, capitala ţinutului Transbaikalia, de la frontiera cu China. El a fost externat în jurul orei locale 12:00 (03:00 GMT) după ce a primit un certificat medical că este sănătos şi un flacon cu vitamine, scrie Agerpres.

‘El este perfect sănătos şi nu reprezintă un pericol pentru comunitate’, a indicat medicul-şef al spitalului, Serghei Iurciuk, citat într-un comunicat al autorităţilor medicale din regiune.

Media ruse au publicat o înregistrare video cu momentul ieşirii acestuia din spital, în care Serghei Iurciuk îi citeşte cetăţeanului chinez o declaraţie prin care îl asigură că este ‘vindecat complet’ după care îi înmânează cutia de vitamine.

‘Este bine să fii afară. Acum voi merge la domiciliul meu din Cita, soţia şi fiul meu sunt acolo’, a spus bărbatul, care a stat două săptămâni în carantină.

Cealaltă persoană infectată cu noul coronavirus, denumit oficial de OMS ‘Covid-19’, este o studentă chineză, care a părăsit spitalul marţi după însănătoşire. În ambele cazuri, infestarea a fost uşoară, potrivit medicilor ruşi. Dar mai multe persoane care au fost în contact cu cei doi pacienţi sunt în continuare în carantină.

Rusia a adoptat măsuri drastice pentru a combate răspândirea noului coronavirus, care a ucis până în prezent peste 1.100 de persoane, aproape toate în China. Între altele, Rusia a închis frontiera sa comună cu China, care se întinde pe 4.250 de kilometri, a suspendat legăturile feroviare şi a restricţionat cursele aeriene.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X