Șeful Pieței Centrale, demis după ce acum o săptămână l-a eliberat din funcție pe vicedirectorul instituției

Autor: , in Social / 12 februarie, 2020, 14:35

Directorul interimar al „Pieței Centrale”, Iurie Vasilenco, a fost demis din funcție, primarul Ion Ceban urmând astăzi să prezinte noua conducere a întreprinderii.

De menționat că demisia lui Vasilenco vine la o săptămână după ce acesta l-a demis pe vicedirectorul „Pieței Centrale”, Vlad Nicolaescu. Potrivit documentului, motiv pentru demitere a fost un raport al unei comisii de anchetă care a stabilit că funcționarul și-a neglijat atribuțiile de serviciu, a demonstrat lipsă de profesionalism și nesubordonare față de superiori. Vlad Nicolaescu afirmă că motivul real pentru demiterea sa este corupția din întreprindere, despre care a vorbit de-a lungul timpului, motiv pentru care a devenit o persoană incomodă.

Anterior, Vlad Nicolaescu a acuzat presiuni din partea directorului interimar, Iurie Vasilenco, și a ex-directoarei interimară a întreprinderii, Lilia Buștiuc, demisă în luna iunie 2019 de fostul primar interimar Ruslan Codreanu, la doar trei luni de la numire, invocând plângeri ale comercianților care spun că li se cer în continuare plăți exorbitante pentru a putea vinde la piață.

Citește și: (DOC) Vicedirectorul Pieței Centrale, demis pentru „incompetență și nesubordonare”, acuză corupția din instituție: „Voi ataca decizia”

Acum trei săptămâni, Nicolaescu a raportat că ex-directoarea interimară, Lilia Buștiuc, a revenit la conducerea întreprinderii, pentru aceasta fiind creată și o nouă funcție – cea de prim-vicedirector.

Totodată, acesta afirma că este presat să depună cerere de demisie pe motiv de „incompetență și management defectuos”.

„Nu am dubii că binomul Vasilenco-Buștiuc dorește revenirea la schemele vechi de corupție și colectare de bani de la comercianții din piață. Prezența mea deranjează tare, chiar dacă am reușit cu o echipă integră de inspectori și controlori să majorăm esențial încasările în bugetul întreprinderii. Totul oficial”, a declarat atunci Nicolaescu.

Vlad Nicolaescu a devenit vicedirector la Piața Centrală în iunie 2019, concomitent cu Iurie Vasilenco, care s-a ales cu funcția de director interimar.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X