(VIDEO) Unele porțiuni de trotuar din Piața Centrală sunt privatizate, declară Ceban: „Nu putem interveni cum ne-am dori”

Autor: , in Politic / 12 februarie, 2020, 20:12

Unele porțiuni de trotuar din Piața Centrală din Chișinău sunt privatizate, afirmă primarul general al Capitalei. Ion Ceban susține că în fiecare lună sunt percepute ilegal taxe pentru circa patru mii de mese. „Trebuie să îi fugărim pe toți. Există aspecte juridice și nu putem interveni așa cum ne-am dori”, a declarat edilul în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la postul N4.

„Noi avem porțiuni de troturar public privatizat în Piața Centrală. O bună parte din proprietatea pieței, deși este întreprindere municipală, a fost trecută în mâini private. E a lor terenul și din această cauză e foarte greu să întreprindem ceva. Noi știm că sunt tratative și se percep taxe care nu ajung la municipalitate. Aproximativ pentru patru mii de mese se achită taxe lunare în proporții destul de mari. Să presupunem că e vorba de o sută de euro pentru o masă”, a spus edilul.

Primarul crede că va reuși să facă ordine în tot ce înseamnă Piața Centrală pe perioada mandatului său de edil.

Citește și: Habar nu are dacă i s-a mărit salariul. Ion Ceban: Cardul se află la soție (VIDEO)

În cadrul aceleiași emisiuni, Ceban a promis că Gara Auto centrală din Chișinău va fi evacuată, iar în loc va apărea o parcare supraetajată.

Totodată, primarul a declarat că actualul edificiu al Primăriei va fi eliberat în martie, iar pentru municipalitate ar putea fi construit un nou sediu.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X