Captură privesc.eu

Conducerea Parlamentului vrea să interzică accesul cetățenilor în sala de conferință a instituției. Propunerea a fost făcută în cadrul ședinței Biroului Permanent al Parlamentului, iar deputatul fracțiunii PAS, Mihai Popșoi, nu exclude că propunerea va fi implementate în baza unei dispoziții a speakerului.

Deputatul Mihai Popșoi a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că este „strigător la cer” ca accesul cetățenilor să fie interzis în Parlament.

„La Biroul Permanent al Parlamentului a avut loc o situație rușinoasă, în care conducerea Parlamentului a venit cu o propunere de regulament prin care în sala de conferință a Parlamentului să se permită accesul exclusiv al deputaților. Cetățenii sunt cei care plătesc pentru ca aceste microfoane să lucreze, ca becurile să ardă, ca să fie încălzire, iar acum Doamne ferește ca să aducem cu noi un cetățean care să își spună păsul aici în sala de conferință a Parlamentului sau să aducem un expert care să vorbească cetățenilor despre carențele procesului legislativ”, a spus deputatul.

Popșoi susține că cetățenii care merg la Parlament nu sunt cei cu probleme simple care pot fi rezolvate ușor, iar tribuna sălii de conferințe este un mijloc prin care, uneori, probleme pot fi rezolvate mai ușor.

„Unicul mijloc prin care putem ușura povara cetățenilor este să venim și să facem presiune publică, să mediatizăm acest caz. Dar prin acest demers al conducerii Parlamentului nu doar că se îngrădește dreptul opoziției, dar mai cu seamă dreptul cetățenilor, care trebuie să se simtă ca la ei acasă în această instituție, care la frații noștri de peste Prut se numește Casa Poporului. Orice Parlament este Casa Poporului, iar dacă îi îngrădești cetățeanului dreptul de a veni și a-și spune păsul este cinic și rușinos”, a mai spus Popșoi.

Deputatul susține că socialiștii sunt cei care nu au nevoie de această platformă, deoarece au zeci de televiziuni – „un ditamai holding mediatic mai ceva decât pe timpul lui Plahotniuc și îi lasă rece argumentul că plătitorii de impozite sunt cei care ne plătesc salariile, întreținerea acestei clădiri și au dreptul nu doar moral dar și legal de a veni aici și a-și spune păsul”.

În context deputatul a ținut să puncteze că „acest Parlament nu este al lui Dodon și Greceanîi, dar este al cetățenilor. „A fost unul care a crezut că Parlamentul este al lui și mai apoi a fugit cu coada între picioare”, a adăugat Popșoi.

Parlamentarul admite că propunerea ar putea fi aprobată de către Biroul Parlament sau prin-o dispoziție a președintelui Parlamentului.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here