Fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) ar putea vota inițiativa socialiștilor de a reduce salariile deputaților, pe care tot ei le-au votat odată cu aprobarea bugetului de stat pentru anul 2020. Totuși, cei din PAS vor impune PSRM o condiție și anume reducerea bugetului pentru Președinție, care în ultimii trei ani, s-a mărit de la 17 la 35 de milioane de lei.

Deputatul fracțiunii PAS, Mihai Popșoi a catalogat situația în care s-au pomenit socialiștii drept una „hazlie și ridicolă” amintind că ei au fost cei care au votat majorarea salariilor pentru deputați, iar acum, după descoperirea faptei, vor să reducă lefurile.

Totuși, cei din PAS susțin că sunt gat asă voteze inițiativa PSRM, nu însă fără a impune o condiție.

„Vom pune umărul și vom fi gata să votăm, cu o mică condiție și anume ca bugetul Președinției să fie redus cu 30-33%, deoarece în ultimii 3 ani acest buget a crescut mai mult decât de 2 ori, de la 17 milioane la 35 de milioane, iar Dodon nu face mare treabă. Vedem că timp de 3 ani nu a făcut absolut nimic, de aceea ar fi mai mult decât justificat ca bugetul Președinției să fie redus cu cel puțin 1/3 și atunci noi vom vota, deoarece această mărire a fost nejustificată și a fost făcută pe la spate, în stilul lor”, a declarat Mihai Popșoi.

Citește și: (FOTO) Răzgândirea unei deputate socialiste: De la „troll” care „fabrică fake-news”, la o să „micșorăm salariile deputaților”

Amintim că, săptămâna trecută s-a constatat că deputații au primit lefuri mai mari în ianuarie curent, după de democratul Vladimir Cebotari a înaintat un amendament în acest sens. Parlamentarul motivează că prin asta a dorit să corecteze o eroare din cauza căreia lefurile pe care le primesc angajații Legislativului, deputații și angajații Secretariatului Parlamentului, erau disproporționate. Opoziția parlamentară se arată indignată de majorarea salariilor, în timp ce socialiștii susțin că optează pentru lefuri mai mari pentru funcționarii publici, nu însă și pentru deputați.

PSRM a venit cu inițiativa de reducere a salariilor deputaților, pe care o susține și Vladimir Cebotari. De partea cealaltă, prim-ministrul Ion Chicu a spus că Guvernul nu va vota o asemenea inițiativă.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here