Foto simbol / Sursa: noi.md

Potrivit fostului președinte al PLDM, întrebarea „Unde-s banii?”, formulată de lidera PAS, Maia Sandu, e „un pic glumeață”, dar insuficient documentată. Filat afirmă că bunurile care i-au fost confiscate depășesc cu mult acea suma care îi este imputată. „Dânsa dacă ar ști ce înseamnă bun confiscat și cum se realizează, ar înțelege că nu-mi poate pune în sarcină acest lucru. Eu am fost deposedat de aceste bunuri”, a declarat Filat, invitat la emisiunea „Secretele Puterii” de la Jurnal TV.

„Înainte de a vorbi, trebuie să te informezi. Consider că dumneaei cunoaște, iar dacă nu cunoaște, asta nu te absolvă de responsabilitate, iar dacă nu cunoaște trebuia să se consulte cu cei care se pricep în domeniu, ar fi știut că în sentința mea de condamnare nu este stabilit prejudiciul”, a spus Vlad Filat.

„Mă amuză un pic metalul pe care încearcă Maia Sandu în calitatea sa de politician să și-l pună în voce. Cred că un lider adevărat trebuie să pună un pic altceva în voce: credibilitate și capacitate de a coaliza toți oamenii care au același scop”, a declarat ex-prim-ministrul din perioada Alianței pentru Integrare Europeană.

„Pe doamna Sandu o cunosc de mult timp. […] Am așteptat alte lucruri pe care urma dânsa să le facă de-a lungul timpului și în calitate de prim-ministru, dar ăsta e alt subiect. Am considerat dintotdeauna că capacitatea unui politician trebuie să fie nu doar pentru a veni la guvernare. , ci trebuie să fie în măsura în care să vină la guvernare și să guverneze”, a mai spus el.

Potrivit fostului premier, întrebarea „unde-s banii?” este un șablon folosit la toate emisiunile la care a mers în ultima perioadă. „Este exact ceea ce vorbeau Plahotniuc și Șor, având în vedere că aceștia sunt plecați, văd că mesajul l-a preluat doamna Sandu”.

Filat spune că nu va încerca să o contacteze pe Maia Sandu, însă dacă ea îl va contacta, îi va răspunde cu drag. „Nu am obstacole de genul ăsta”, a adăugat fostul președinte al PLDM.

Totodată, el a îndemnat politicienii să fie atenți cu asemenea declarații, pentru că ele pot fi calomnioase.

Vedeți răspunsul de la 1:39:00:

Amintim că Maia Sandu a fost întrebată care este întrebarea pe care i-ar pune-o fostului său șef de Guvern, Vlad Filat. Lidera PAS a întrebat „unde sunt banii” de care Filat ar fi beneficiat în urma jafului din sistemul bancar.

Citește și: Singura întrebare a Maiei Sandu pentru Vlad Filat: „Unde-s banii?” (VIDEO)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here