Foto: Parlamentul RM

Violina Șpac este candidatul selectat de Comisia economie, buget și finanțe a Parlamentului la funcția de Director al Consiliului de administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică. Candidatura sa urmează a fi propusă plenului Parlamentului pentru aprobare.

Comisia economie, buget și finanțe a organizat, repetat, pe data de 12 februarie, proba de interviu pentru candidații la funcția de Director al Consiliului de administrație al ANRE.

La proba de interviu au fost admiși candidații Violina Șpac și Lilian Barcaru, ambii angajați ai ANRE. Anterior, pe 11 decembrie 2019, aceștia au fost admiși la concursul public pentru funcția respectivă, iar un al treilea candidat și-a retras candidatura din concurs, invocând motive personale.

Violina Șpac a participat și la concursul organizat în luna ianuarie 2019 pentru funcțiile vacante de Director al Consiliului de administrație al ANRE, dar nu a trecut de proba interviului. Anterior, aceasta a activat în calitate de șef departament la ANRE.

Potrivit Legii cu privire la energetică, Directorul Consiliului de administraţie este numit în funcţie de către Parlament, pe bază de concurs. Concursul este public, fiind organizat de către comisia parlamentară de profil.

Agenţia Națională pentru Reglementare în Energetică este condusă de un Consiliu de administraţie format din 5 directori. Membrii Consiliului de administrație al ANRE sunt numiți prin hotărâre de Parlament pentru un mandat de șase ani.

Citește și: Trei candidați, admiși la șefia ANRE; Unul dintre ei își încearcă din nou norocul

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here