Foto simbol

Statele Unite sunt ”foarte îngrijorate” de posibilul impact al epidemiei coronavirusului covid-19 în Coreea de Nord şi sunt dispuse să faciliteze eforturi ale unor organizaţii americane şi internaţionale în lupta împotriva răspândirii virusului în această ţară izolată, a anunţat Departamentul de Stat american, relatează News.ro.

”Susţinem şi încurajăm ferm activitatea organizaţiilor umanitare americane şi internaţionale şi unor organizaţii sanitare de contracarare şi oprire a propagării coronaviruslui în Coreea de Nord”, a anunţat joi o purtătoare de cuvânt a Departamentului de Stat, după ce Crucea Roşie a îndemnat la o derogare de la sancţiuni impuse Coreei de Nord în vederea împiedicării izbucnirii epidemiei în această ţară.

”Statele Unite sunt pregătite să faciliteze rapid aprobarea ajutorului acestor organizaţii”, a anunţat într-un comunicat Morgan Ortagus.

Federaţia Internaţională a Crucii Roşii (FICR) a anunţat anterior că există o nevoie urgentă de material de protecţie şi de depistare, în anticiparea unei posibile epidemii a coronavirusului în Coreea de Nord, care se învechinează cu China continentală, unde epidemia a izbucnit în decembrie.

Niciun caz de contaminare nu a fost confirmat, pentru moment, în Coreea de Nord, care a luat măsuri de izolare a unor persoane ce prezintă simptome cunoscute ale virusului şi a suspendat legăturile aeriene şi feroviare cu ţările vecine.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here