Invitat la emisiunea „Puterea a patra” de la N4, liderul Platformei DA a vorbit despre motivele pentru care formațiunea pe care o conduce a decis să-l susțină pe candidatul independent, Grigore Cobzac, la alegerile parlamentare noi din circumscripția nr. 38 – Hîncești. Potrivit lui Andrei Năstase, Grigore Cobzac și-a demonstrat integritatea în timp și este susținut de o bună parte din populația raionului Hîncești.

„În condiții foarte dificile, domnul Cobzac a avut cel mai mare sprijin al populației de acolo, plasat al doilea după domnul Botnari (n. r. – la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019). Acesta a fost primul meu argument, de ce am hotărât într-un final să îl susținem pe Cobzac. Al doilea argument e că este din Hîncești”, a declarat Andrei Năstase.

„Domnul Cobzac are experiență în Parlament, el a rezistat atunci când Plahotniuc îi presa pe toți. A fost un grup de oameni din PLDM care au rezistat. Restul s-au dus. Acești oameni fac parte dintr-o categorie de oameni cu caracter. Dânsul este un om de caracter”, a spus Năstase.

Liderul PPDA spune că membri ai PPDA au fost la Hîncești pentru a consulata oamenii de acolo și au ajuns la concluzia că partidul trebuie să meargă pe mâna lui Cobzac.

„Domnul Cobzac a trecut toate filtrele de meritocrație și integritate pe care l-ea impus colegii din PAS, discutate și cu noi. Nu ne oprim la dispute mărunte locale. Ne interesează tabloul mare și sprijinul pe care îl are de la oameni”, a mai spus liderul PPDA.

Pe lângă Grigore Cobzac, la Hîncești mai candidează Olesea stamate (PAS), Dorin Chirtoacă (Mișcarea UNIREA), Ion Mereuță (PDM), Vitalie Balinschi (P. Șor) și Ștefan Gațcan (PSRM).

Vineri, 14 februarie, a început oficial campania electorală pentru alegerile din 15 martie din circumscripția Hîncești.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here