Sursa foto: Facebook/Igor Dodon

Șeful statului Igor Dodon acuză că unii ambasadori ai Uniunii Europene acreditați la Chișinău blochează dialogul noului Guvern cu Bruxelles-ul. Mai mult, acesta acuză că sunt 3-4 ambasadori care dezinformează Bruxelles-ul și capitalele europene.

Președintele a avut în această săptămână o întrevedere cu toți ambasadorii UE acreditați la Chișinău. În context, acesta spune că unii ambasadori nu contribuie la dezvoltarea relațiilor bilaterale, ci promovează politica unor partide politice.

„Vedem că unii din ei (ambasadori – n.r.) încearcă să blocheze dialogul noului Guvern cu Bruxelles-ul. Blochează. Dezinformează Bruxelles-ul și capitalele europene. Nu voi da nume, dar sunt cel puțin 3-4 ambasadori care merg pe la diferite instituții, blochează proiecte deja lansate, spun că nu trebuie de dat bani acestui Guvern”, a acuzat șeful statului.

„Eu consider că sarcina unui ambasador este să dezvolte relațiile bilaterale. Dacă d-voastră sunteți tare îndrăgostiți de vreun partid politic, că mi se pare că unii dintre voi sunteți membri ai PAS cu DA, vreți să fiți membri de partid, bine – primiți cetățenia Republicii Moldova, faceți politică aici, dar vă rog foarte mult haideți să ne ocupăm de dezvoltarea relațiilor bilaterale și nu de promovarea unui partid sau altul”, a mai spus Igor Dodon.

Anterior, lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, spunea că oficialii de la Bruxelles sunt supărați pe președintele Igor Dodon pentru că i-a mințit atunci când le-a promis că va sprijini Guvernul condus de aceasta și că prim-ministrul Ion Chicu merge pe urmele șefului statului și atunci când merge la evenimente internaționale „vânează persoane importante ca să își facă poze cu ele”.

La finele anului trecut, Ambasadorului UE la Chișinău, Peter Michalko, a declarat într-un interviu pentru Cotidianul.md că la acel moment pe agenda Uniunii Europene nu era stabilită o eventuală întrevedere a oficialilor europeni cu prim-ministrul Ion Chicu.

În aproape cele 3 luni de la preluarea portofoliului, prim-ministrul Ion Chicu nu a fost invitat la Bruxelles.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here