Reacția lui Filat după ce fostul său avocat l-a acționat în judecată în Germania

Autor: , in Politic / 14 februarie, 2020, 16:29

Vlad Filat a reacționat la anunțul fostului său Igor Popa, care susține că l-a acționat pe acesta în judecată în Germania pentru declarații calomnioase la adresa sa. 

„În legătură cu ”plângerea” depusă de fostul ”avocat”, în Germania, precizez următoarele:
Să dea Domnul, dar nu cred. Abia aștept să am oportunitatea să prezint probele procurorilor germani despre modul în care a înțeles așa numitul avocat Igor Popa să mă reprezinte.
Ce ține de acțiunile mele vizavi de el, nu în Germania, nu la Cahul, nu în altă parte, dar la Chișinău urmează să informez ulterior”, a răspuns Filat.

Casa de avocatură „Popa și Asociații”, care l-a apărat pe fostul premier Vlad Filat, a depus o plângere penală la Procuratura din orașul Frankfurt am Main, Germania pentru defăimare și insultă. Se întâmplă după ce miercuri seara fostul prim-ministru, în cadrul unei emisiuni televizate, a adus mai multe acuzații la adresa lui Popa. Printre acestea se numără și faptul că Popa și unii procurori ar fi „furat” bani din una dintre companiile off-shore care figurează drept beneficiară a jafului din sistemul bancar, atribuită lui Filat. 

„În baza tuturor declarațiilor mincinoase expuse până acum în spațiul public de către Vlad Filat și alte persoane, noi am depus o Plângere Penală la Procuratura din orașul Frankfurt am Main, Germania pentru defăimare § 187 și insultă § 185, fapte penale prevăzute de Codul Penal al Germaniei. Prin urmare, toate declarațiile de până acum și cele ulterioare vor fi monitorizate și urmărite penal de către Procurorii din Germania, care urmează să investigheze toate cele expuse de Vlad Filat și să stabilească adevărul în cadrul unui proces echitabil”, se arată într-o reacție a Casei de avocatură „Popa și Asociații”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X