Foto: Cotidianul.md

Ambasadorul Uniunii Europene în R. Moldova, Peter Michalko, afirmă că în prezent nu se observă că progresul pe care l-a obținut Guvernul Maia Sandu în a doua jumătate a anului 2019 ar continua. Asta în condițiile în care, spune diplomatul, eforturile precedentului Cabinet de miniștri li voința politică manifestată atunci trebuie să continue.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la TVR Moldova.

„Așteptăm să continue, așteptăm ca Procuratura Anticorupție să efectueze pașii necesari care au avut loc până în decembrie 2019. Acum nu vedem că ar continua acest progres. E un test pentru R. Moldova și pentru instituțiile ei, dacă sunt capabile să ducă acest caz la sfârșit, așa cum trebuie. Este vorba și de cazurile în care există deja inculpați, dar nu s-a sfârșit încă procesul și acolo justiția trebuie să-și facă treaba”, a declarat ambasadorul UE la Chișinău.

Potrivit lui, în ultimii trei ani R. Moldova a înregistrat progrese în domeniul economic și comerț, susținute de aplicarea Acordului de Liber Schimb cu Uniunea Europeană.

Pe de altă parte, sunt domenii în care se atestă stagnare sau chiar regres, afirmă oficialul UE, făcând referire la principiile democratice, statul de drept și lupta anticorupție.

„Partenerii externi, dar în primul rând cetățenii au așteptat și au cerut de la autorități progres în investigarea cazurilor importante, în primul rând a fraudei bancare, recuperarea banilor și pedepsirea vinovaților. Trebuie să spunem că aceste domenii rămân importante și rămân în atenția partenerilor externi, inclusiv a Uniunii Europene”, a spus Michalko în cadrul emisiunii.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here