ACUM și PD pregătesc în Parlament o declarație comună; Când ar putea fi votată

Autor: , in Politic / 16 februarie, 2020, 15:17

Blocul „ACUM” şi Partidul Democrat din Moldova au început să întreprindă primii paşi pentru o eventuală colaborare în Parlament. Declaraţia a fost făcută de preşedintele fracţiunii PAS, Igor Grosu, în cadrul unei emisiuni de la de la Publika TV.

Potrivit lui, acest lucru este necesar pentru a consolida eforturile în susţinerea cursului european al ţării. Mai exact, PAS, PPDA şi PDM ar putea semna şi aproba în Parlament o declaraţie comună privind ireversibilitatea parcursului european al ţării noastre.

„Săptămâna viitoare, vom face un asemenea pas. Nu voi deschide parantezele, dar acest lucru vizează acea politică pe care ministerul Afacerilor Externe trebuie să o promoveze. Noi nu spunem „nu”, trebuie să construim aceste poduri”, a spus Igor Grosu, preşedintele fracţiunii PAS.

La rândul lor, democraţii spun că textul declaraţiei urmează să fie definitivat în următoarele zile.

„Declaraţia de integrarea europeană, declaraţia politică a Parlamentului, legată de integrarea europeană şi angajamentele noastre, legate de Acordul de Asociere – sper foarte mult noi vom reuşi s-o votăm în Parlament. Nu văd piedici”, a declarat Andrian Candu, deputat PDM.

Şi preşedintele PDM, Pavel Filip, spune că democraţii sunt deschişi pentru colaborarea cu blocul „ACUM” în ceea ce priveşte orientarea ţării noastre.

„Colegii discută, nu ştiu la ce etapă sunt acum. Încă o dată, lucrurile concrete se fac nu prin declaraţie, dar prin acţiuni. Partidul Democrat este un partid social-democrat, de orientare europeană. Tot ce se încadrează în această albie, totul va fi susţinut de Partidul Democrat”, a menţionat Pavel Filip, preşedintele PDM.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X