Oficial: Dacia va avea un model electric și se va lansa anul viitor

Autor: , in Auto / 16 februarie, 2020, 11:30

Renault a anunțat planurile de electrificare ale gamei Grupului. Dacia va primi un model 100% electric în 2021-2022, acesta urmând să completeze linia de modele ale mărcii.

Renault a confirmat vineri oficial, printr-un document care prezintă „harta” viitoarelor lansări comerciale ale Grupului, faptul că primul model 100% care va purta sigla Dacia va fi lansat în perioada 2021-2022, scrie automarket.ro.

Deși nu există informații suplimentare legate de acest model, din documentul „infiltrat” în prezentarea rezultatelor financiare ale Grupului aflăm că acest nou model va fi o mașină cu dimensiuni potrivite zonelor urbane. Numele său nu este cunoscut, „Dacia Urban City car” – prezent pe documentul oficial – fiind mai degrabă o descriere a poziționării mașinii.

Cel mai probabil, modelul Dacia anunțat în document va fi o versiune europeană îmbunătățită a lui Renault K-ZE, model pe care constructorul francez l-a prezentat anul trecut în China. În varianta asiatică, K-ZE oferă o baterie cu capacitate de 26.8 kWh și un motor de doar 44 de cai putere, cifre care-i permit mașinii să atingă o autonomie totală de circa 270 de kilometri (calculată în ciclul NEDC). Varianta Dacia va primi foarte probabil atât un plus la nivel de putere, cât și o baterie îmbunătățită. Poziționarea de preț a mașinii nu este nici ea cunoscută, modelul Dacia urmând să fie așezat însă în gamă sub actualul Renault Zoe și sub versiunea Renault Twingo electrică, anunțată și ea în documentul Renault cu prezentare oficială în 2020.

Alte noutăți importante ale gamei electrificate Renault anunțate vineri în premieră absolută includ un prim model electric construit pe noua platformă CMF-EV, dedicată unor mașini electrice diferite de gama „tradițională” Renault, dar și o gamă interesantă de modele hibride și hibride plug-in.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X