Socialiștii și democrații s-au întâlnit la Parlament, departe de ochii presei. Au participat Dodon, Chicu și Greceanîi (FOTO)

Autor: , in Politic / Populare / 17 februarie, 2020, 20:26

O întrevedere „de lucru” la care au participat președintele, președintele Parlamentului, primul ministru, precum și conducerile PSRM și PDM, la nivel de președinți și vicepreședinți, a avut loc luni, 17 februarie, la Parlament. La veniment, despre care presa nu a fost anunțată public, au fost discutate teme legate de activitatea parlamentară și guvernamentală în perioada următoare, inclusiv în ceea ce privește „lansarea unor proiecte ample pe termen mediu și lung”.

Potrivit unui comunicat al Parlamentului, Igor Dodon a menționat importanța acestei conlucrări „fără precedent în ultimii ani” și a trecut în revistă „initiativele sociale deja lansate”, cerând Guvernului să urgenteze implementarea lor.

Premierul Ion Chicu a prezentat o situație privind principalele direcții spre care Guvernul își orientează activitatea (situația social economică, în mod special îmbunătățirea infrastructurii rutiere, iluminarea satelor, creșterea siguranței cetățenilor, creșterea numărului de locuri de muncă, creșterea venitulurilor la bugetul de stat, reformarea și modernizarea instituțiilor), potrivit aceluiași comunicat.

„Liderii PSRM și PDM au avut un schimb de opinii cu primul ministru în ceea ce privește agenda comună de lucru a Parlamentului și Guvernului, dar au cerut și o cât mai bună adaptare a agendei guvernamentale la angajamentele pe care cele două partide și le-au asumat în fața cetățenilor.

Sprijinul PDM și PSRM pentru actualul Executiv este bazat pe platformă socială în care au fost unite principalele priorități ale cetățenilor, nu pe una politică, astfel că se așteptă ca Guvernul să acționeze în continuare anume pentru rezolvarea problemelor prioritare ale cetățenilor.

Conducerile celor două partide au prezentat în acest sens așteptările pe care le au de la echipa guvernamentală și au convenit cu primul ministru ca periodic să fie făcută o evaluare a modului în care se acționează pe cele mai importante domenii de activitate”, se mai arată în comunicat.

Totodată, fracțiunea democraților a propus realizarea de către Guvern și Parlament a „unui plan de dezvoltare a țării pe următorii ani, care să conțină măsuri concrete pentru îmbunătățirea vieții cetățenilor”.

Potrivit comunicatului, „părțile au convenit asupra mai multor măsuri care să contribuie în viitor la o și mai eficientă conlucrare instituțională”.

„Președintele PDM Pavel Filip a insistat ca platforma socială pe care funcționează în acest moment Guvernul și majoritatea parlamentară să rămână una exclusiv bazată pe rezolvarea problemelor cetățenilor, departe de orice false dezbateri geopolitice, să urmeze o direcție de dezvoltare europeană, inclusiv în ceea ce privește întărirea statului de drept și eradicarea corupției, urmărind obiectivul de modernizare și integrare europeană a R. Moldova”, se mai spune în comunicat.

Precizăm că fruntașii PDM și PSRM se întrunesc periodic pentru a coordona, potrivit lor, activitatea Guvernului și pentru a cădea de acord asupra susținerii anumitor proiecte de lege în Parlament. Aceste întâlniri ar avea loc, de regulă, la sediul Legislativului, existența lor fiind confirmată de atât Igor Dodon, cât și de președintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X