Chirtoacă: Dodon urmează a fi reales în Parlament, iar scopul întrevederii dintre democrați și socialiști e guvernarea până în 2023-2024

Autor: , in Politic / 18 februarie, 2020, 13:37

Potrivit liderului Partidului Liberal, scopul întrevederii avute de socialiști și democrați luni seara la Parlament este păstrarea puterii până în 2023-2024. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Dorin Chirtoacă mai afirmă că Igor Dodon urmează a fi reales președinte nu prin votul direct al cetățenilor, ci prin votul deputaților.

„Și-a pus cineva întrebarea, de ce în seara de dinaintea zilei de naștere a lui Dodon, PSRM și PDM s-au văzut într-o ședința oficială Scopul poate fi numai unul: păstrarea puterii până în 2023-2024.

Trebuie să înțelegem că alianța PSRM – PDM, pregătește drept cadou lui Dodon realegerea să la Președinție, dar nu de către popor, ci în Parlament. Cel mai probabil acest cadou i-a și fost oferit aseară, în ajunul zilei de naștere”, a scris Chirtoacă, candidatul Mișcării UNIREA la alegerile parlamentare noi din circumscripția nr. 38 – Hîncești.

„Un argument în plus pentru această afirmație este dispoziția cetățenilor, a alegătorilor din Hancesti. Judecând după dispoziția lor, Dodon nu are nicio șansă să fie reales la toamna. Deci, ce pot face ei, urmașii lui Plahotniuc, să facă așa cum făcea atamanul lor – să dea peste cap procesele democratice. Prin urmare, cu argumentul economisirii a zeci de milioane de lei, inventând multe alte pretexte, parcă văd că ne trezim cu o inițiativa de modificare a Constituției, după chipul și asemănarea lui Puțîn, și în beneficiul exclusiv al mafiei, condusă, în prezent, de Dodon”, a mai scris liberalul.

Potrivit lui Chirtoacă, cei trecuți prin „școala” lui Plahotniuc vor menține întotdeauna ambele opțiuni deschise: și alegerea directă de către popor, și alegerea în Parlament. „Respectiv în cazul în care pică o opțiune, să o aibă pe a două”, a adăugat fostul primar general de Chișinău.

Amintim că o întrevedere „de lucru” la care au participat președintele, președintele Parlamentului, primul ministru, precum și conducerile PSRM și PDM, la nivel de președinți și vicepreședinți, a avut loc luni, 17 februarie, la Parlament. La eveniment, despre care presa nu a fost anunțată public, au fost discutate teme legate de activitatea parlamentară și guvernamentală în perioada următoare, inclusiv în ceea ce privește „lansarea unor proiecte ample pe termen mediu și lung”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X