(DOC) Diacov prezintă redacția democraților la Declarația propusă de ACUM. Cum reacționează la acuzațiile lui Popșoi

Autor: , in Politic / Populare / 18 februarie, 2020, 19:04

La scurt timp după ce deputatul PAS, Mihai Popșoi, i-a acuzat pe democrați că evită să discute pe viu despre redacția finală a Declarației „pentru reconfirmarea vectorului european și promovarea consecventă a cursului strategic și ireversibil de Integrare Europeană”, președintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, a afirmat că suspectează reprezentanții PAS și PPDA de introducerea intenționează a unor amendamente care ar „face imposibilă” votarea Declarației.

„Referitor la mult pătimita declarație privind ireversibilitatea cursului European. Am văzut provocarea Vicespeakerului Mihai Popșoi. Nu vreau să vin cu calificative, să vorbesc despre aspectele morale ale multiplelor declarații care s-au făcut pe marginea acestui subiect, din care reiese că PAS și DA rămân eroii zilei, iar PDM ar pune piciorul în prag.

Vă propun în schimb să citiți cele 3 texte, varianta inițială a colegilor PAS și DA, a doua variantă completată propusă de noi, pe care suntem oricând gata să o votăm; și ultima „contribuție” a celor de la DA, în care numai despre integrarea europeană nu este vorba. Mă întreb dacă nu cumva intenționat se aduc amendamente colaterale pentru a face imposibilă votarea unei declarații răspicate privind reconfirmarea vectorului european și promovarea consecventă a cursului strategic de Integrare Europeană a R. Moldova”, a scris deputatul democrat pe contul său de Facebook.

Diacov a atașat și modificările făcute de democrați în textul Declarației.

„De două săptămâni încercăm să ne întâlnim cu reprezentanții PDM pentru a definitiva textul final al Declarației pentru reconfirmarea vectorului european și promovarea consecventă a cursului strategic și ireversibil de Integrare Europeană. Deși colegii din PDM au avut o contribuție consistentă la elaborarea documentului prin schimbul de email-uri, totuși au evitat să discutăm pe viu pentru a finaliza documentul. Ieri noaptea am înțeles de ce”, a scris Mihai Popșoi pe Facebook.

Citește și: ACUM și PD pregătesc în Parlament o declarație comună; Când ar putea fi votată

Luni seara la Parlament a avut loc o întrevedere „de lucru” la care au participat președintele, președintele Parlamentului, primul ministru, precum și conducerile PSRM și PDM, la nivel de președinți și vicepreședinți. La eveniment, despre care presa nu a fost anunțată public, au fost discutate teme legate de activitatea parlamentară și guvernamentală în perioada următoare, inclusiv în ceea ce privește „lansarea unor proiecte ample pe termen mediu și lung”.

Astăzi, Partidul Democrat din Moldova a anunțat că actualmente nu poartă discuţii pentru crearea unor alianţe. Reacția vine după ce noua conducere a partidului a mers luni la negocieri la Parlament cu președintele Igor Dodon, premierul Ion Chicu și deputați PSRM.

Citește și: Chirtoacă: Dodon urmează a fi reales în Parlament, iar scopul întrevederii dintre democrați și socialiști e guvernarea până în 2023-2024

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X