Preşedintele Igor Dodon a chemat astăzi la raport conducerea Moldova Gaz şi Termoelectrica, dar şi conducerea Primăriei Chişinău. Deşi nu are astfel de atribuţii, Igor Dodon le-a cerut explicaţii cu privire la facturile pentru luna ianuarie şi a ameninţat conducerea Termoelectrica cu demiterea.

Dodon a convocat la Președinție factori de decizie de la Termoelectrica, primăria Chișinău și Moldova Gaz, declarând că a primit sute de mesaje din partea locuitorilor municipiului Chișinău, cu privire la facturile pentru gazele naturale.

„Oamenii ne spun foarte clar că cineva fură bani de la cetățeni și roagă ori să dăm afară directorul de la Termoelectrica, ori de la Primărie. Demiteri de la Moldova Gaz se solicită mai puțin”, a declarat Dodon.

Directorul Termoeletrica, Veaceslav Eni, susține însă că toate acestea sunt speculații și că în comparație cu anul precedent, prețul pentru luna ianuarie a fost cu 15% mai mic.

„Considerăm că a fost o speculație. În comparație cu anul precedent, prețul este cu 15% mai mic. A fost un proces tehnologic în ceea ce ține de livrarea agentului economic și ceea ce ține de temperatură. Nu am micșorat sau majorat graficul de temperaturi. Plus, una din probleme a fost facturarea de la 32 la 36 de zile. De obicei, erau 29-30 de zile”, a spus Veaceslav Eni.

Acesta a precizat că au fost identificate cel mult 200 de cazuri în care facturile au fost mai mari, iar asta se datorează faptului că temperatura în bloc nu a fost stabilită corespunzător.

„În ianuarie anul trecut facturarea a fost 29 de zile, iar în acest an de la 32 la 36 de zile, dar prețul a fost cu 15% mai mic. Au fost identificare vreo 200 de cazuri în care temperatura în bloc nu a fost reglată, dar în sistem a fost”, a mai spus acesta.

În context, șeful Termoeletrica a dat asigurări că factura pentru luna februarie va fi cu 25-30% mai mică comparativ cu cea a anului trecut și cu cea a lunii precedente, întrucât facturarea va fi pentru 27 de zile. Dacă facturile nu vor fi mai mici, Dodon spune că va cere demisia acestuia.

„Dacă nu va fi așa, atunci să nu fie întrebări pentru că noi vom cere demisia”, a spus Igor Dodon.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

2 COMENTARII

  1. Da dl Dodon are inputerniciri sa-l inlocuiasca pe Ceban pina acela il cata pe Sor cu jeanta fermecata prin Ierusalim?!Nici unul, nici altul nu se ispravesc cu functiile lor.

  2. […] În replică, directorul Termoeletrica, Veaceslav Eni, spunea că față de ianuarie 2018 prețurile… Tot atunci acesta anunța că pentru luna februarie curent facturile vor fi mai mici cu 25-30% mai mică comparativ cu cea a anului trecut și cu cea a lunii precedente, întrucât facturarea urma să fie făcută pentru 27 de zile. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here