Reprezentanții Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) infirmă declarațiile deputatului Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Igor Grosu, cum că socialiştii au insistat asupra federalizării ţării, în cadrul negocierilor cu Blocul ACUM din iunie 2019, privind formarea unei alianţe de guvernare.

Deputatul PSRM, Vlad Batrîncea, acuză că reprezentanți ai Blocului ACUM manipulează și spun minciuni că în cadrul negocierilor din iunie 2019 cele două formațiuni au discutat subiectul federalizării Republicii Moldova.

„Anul trecut împreună cu Blocul ACUM am trasat niște sarcini și este neplăcut acum să auzim minciuni și manipulări. Ne-am înțeles la un moratoriu asupra chestiunilor ideologilor și nu am propus niciodată întrebări legate despre limbă, istorie sau despre o eventuală federalizare. Am vorbit verbal că în cazul în care Guvernul va genera progrese, poate va fi găsită o soluție de rezolvare a problemei transnistrene. Îmi pare rău că, colegii aduc informații toxice cum că cineva a vrut pe ascuns și furiș să aducă nu știu ce. Nu este frumos, dragi colegi”, a spus Batrîncea.

Mai mult, socialistul insistă că cele două formațiuni nu au discutat niciodată despre federalizarea Republicii Moldova și acuză Blocul ACUM că în acest fel unii deputați vor să câștige electoratul.

„E luptă politică și ambiții politice. Cineva vrea să fie mai plăcut pentru electorat, dar haideți să respectăm normele morale. Cum putem fi noi exemplu pentru sănătate, dacă mințim grav”, a mai spus Batrîncea.

Amintim că, preşedintele fracţiunii parlamentare a PAS, Igor Grosu, a declarat recent că socialiştii au insistat asupra federalizării ţării, în cadrul negocierilor cu Blocul ACUM din iunie 2019, privind formarea unei alianţe de guvernare.

„Da, ei l-au menţionat (cuvântul federalizare – n.r.), dar noi am spus că nici nu poate fi vorba despre aşa ceva. Ei au încercat să utilizeze alte denumiri, pentru a evita cuvântul „federalizare”. Faptul că ei au demis Guvernul Sandu demonstrează că au avut o agendă dublă”, a declarat Igor Grosu.

Deputatul a mai spus că socialiştii insistă, în continuare, pe subiectul federalizării Republicii Moldova, la indicaţia Moscovei. Grosu consideră că acest mesaj a fost transmis, inclusiv, de ministrul Afacerilor Externe, Aureliu Ciocoi, care a spus că armata rusă ar fi oprit războiul de la Nistru, din 1992. Declaraţia scandaloasă a fost dur criticată de veteranii de răboi, care au cerut demisia lui Ciocoi. Mai mult, urmare a acestor afirmaţii, deputaţii PAS şi PPDA au depus o moţiune simplă împotriva politicilor promovate de Ministerul de Externe.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here