Bill Gates, cofondatorul companiei software Microsoft, și-a cumpărat o sportivă electrică Porsche Taycan, iar reacția lui Elon Musk nu a întârziat să apară, acesta criticând decizia celui care a fost ani de-a rândul cel mai bogat om din lume. 

Bill Gates, cunoscut în special drept cofondatorul companiei software Microsoft care dezvoltă sistemul de operare Windows, a anunțat în această săptămână că a cumpărat o mașină electrică, scrie Automarket.ro.

Alegerea miliardarului american s-a îndreptat spre sportiva electrică Porsche Taycan, despre care are numai cuvinte de laudă.

„Tocmai am cumpărat un Porsche Taycan. Trebuie să spun că este o mașină premium, dar este foarte, foarte tare. Este prima mea mașină electrică și îmi place foarte mult”, a declarat Gates în cadrul unui interviu acordat lui Marques Brownlee, unul dintre cei mai populari Youtuberi de peste Ocean.

Elon Musk, CEO-ul celor de la Tesla, a avut însă o reacție de dezaprobare la adresa deciziei lui Gates. „Sincer să fiu, conversațiile mele cu Gates au fost dezamăgitoare”, a explicat Musk, fără să explice însă care au fost subiectele acelor discuții.

Comentariile lui Musk ar putea avea legătură și cu celebrul episod de la sfârșitul anului trecut, când Tesla a încercat să doboare recordul stabilit de Porsche Taycan pe circuitul de la Nurburgring. La vremea respectivă, un Tesla Model S a suferit o defecțiune tehnică misterioasă în timpul unor teste desfășurate la Nurburgring, la scurt timp după ce americanii anunțaseră că pot spulbera recordul stabilit de Taycan cu 37 de secunde.

După retragerea de la Microsoft în 2008, Gates a devenit unul dintre cei mai mari filantropi din lume și a donat sume semnificative de bani pentru organizații caritabile și proiecte de cercetare prin intermediul propriei sale fundații, Bill & Melinda Gates Foundation.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here