Sursă foto: Radio Chișinău

Întrevederea democraților cu socialiștii este un început de fragmentare a fracțiunii PDM din Parlament, iar în rândurile partidului se simte „un miros de dodonizare”. De această părere este fostul președinte al Partidului Liberal, Mihai Ghimpu. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Ghimpu susține că „orice zi pierdută de PAS și PPDA în formarea unei majorități parlamentare cu PDM este în favoarea Federației Ruse și în defavoarea R. Moldova”.

Citește și: Reacția lui Filip, după ce 6 deputați au părăsit Partidul Democrat

„Dodon – omul Kremlinului, având toată puterea în stat, dar cel mai important – organele de drept, va face tot posibilul ca până la alegerile prezidențiale din toamnă să rupă fracțiunea PDM în două, ca să-i ia și electoratul de care are multă nevoie. Cu atât mai mult că Dodon metodele folosite de Filat și Plahotniuc le cunoaște bine și s-a văzut că ele dau rezultate… Iată de ce, consider, că e de urgență ca partidele PAS și PPDA să se așeze la masă și să formeze o majoritate parlamentară, altfel Dodon îi va strivi, deoarece înțelege foarte bine că cuiva, într-o bună zi, îi va sări capul de pe umeri… și-n cazul acesta, de ce să aștepte să-i sară al lui, dar nu al celor din PDM!”, este de părere fostul deputat și președinte interimar.

„Timpul lucrează pentru Dodonul Kremlinului și dacă problema neformării unei majorități parlamentare e doar în Maia Sandu și Andrei Năstase, atunci să nu creadă ei, că apariția unei majorități parlamentare, controlate total de Kremlin va fi iertată și trecută cu vederea de către alegători, așa cum a trecut acea blestemată alianța cu socialiștii și cedarea Guvernului lui Dodon”, scrie Mihai Ghimpu.

Citește și: Partidul Democrat, părăsit de 6 deputați în frunte cu Andrian Candu (VIDEO)

Potrivit lui, Kremlinul n-a mai avut demult un asemenea „noroc chior”, încât însuși președintele R. Moldova în persoană să fie „ordonanța perfectă a Kremlinului, mai bun chiar decât cel mai docil Guvernator al Rusiei”.

„Iată de ce Putin va face tot posibilul, ca Dodon să câștige și al doilea mandat, iar peste doi ani PSRM-ul să ia majoritatatea voturilor! Atunci problema federalizării și rusificării noastre va fi ca și rezolvată…”, consideră liberalul.

Acesta susține că în prezent în R. Moldova are loc marea luptă între Est și Vest.

Vezi și: Candu susține că PD va primi patru ministere în Guvernul resetat

„Care va fi mâine direcția, depinde de deputații fostului bloc ACUM și de a PDM-ului. Acceptarea cursului european astăzi de către Dodon e ca și garantarea integrității teritoriale, promisă de ruși înainte de a-și aduce „forțele pacificatoare” pe teritoriul nostru.

În cazul în care va învinge Rusia, Integrarea europeană pentru unii și UNIREA noastră vor rămâne doar niște amintiri frumoase… Asă că, Maia și Andrei, dacă sunteți mari patrioți, cum vă considerați, lăsați supărările, frustrările, luați inițiativa și invitați democrații la discuții, altfel veți mai pune o STĂNCĂ pe pieptul moldovenilor și atunci va fi imposibil să mai demonstrați că nu sunteți oamenii Kremlinului! Lumea nu vă va tolera mult această situație și într-o zi vă vor lua în furci, dacă nu în țeapă, pentru că majoritatea oamenilor viitorul lor îl văd nu alături de Rusia, ci de Europa și România!”, a mai scris politicianul, adăugând că pentru cetățeni e important să cunoască poziția democraților, după schimbările făcute în partid la nivel de vicepreședinți și întâlnirea avută cu Dodon și socialiștii.

Candu face dezvăluiri despre cele trei grupuri din PD: Nichiforciuc, Filip și Candu

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here