Partidul Democrat, părăsit de 6 deputați în frunte cu Andrian Candu (VIDEO)

Autor: , in Politic / Populare / 19 februarie, 2020, 11:46

Fracțiunea parlamentară a Partidului Democrat va fi părăsită de 6 deputați, care urmează să formeze un nou grup legislativ, a anunțat deputatul Andrian Candu.

Andrian Candu i-a acuzat pe colegii săi din conducerea PD că „negociază pe sub masă propriile interese, ignorându-le pe cele ale alegătorilor”. El a făcut referire la negocierile cu PSRM, care ar fi împotriva intereselor alegătorilor PD și ale intereselor naționale ale Republicii Moldova.

„Modul în care se duc aceste tratative cu PSRM este laș. Se întâlnesc în întâlniri secrete. Nu mai putem accepta acțiuni străine Partidului Democrat”, a declarat Andrian Candu în cadrul unei conferințe de presă.

Deputatul PD acuză noua conducere a partidului că nu a încercat să identifice și alte posibile alianțe, în afară de cea cu PSRM.

„Sunt multe disensiuni în PD. PD datorează multe răspunsuri societății. Vrem să facem parte dintr-o echipă cu o identitate clară. Este astăzi PD în opoziție sau la guvernare? Este grav că nu putem spune cu fermitate niciuna și nici alta. Este și mai grav că nici conducerea partidului nu ne spune nici azi clar unde se află formațiunea”, a mai spus Candu.

Deputatul a amintit că PD a fost partidul care „a înclinat mereu balanța politică spre dreapta” și a „asigurat procesul de apropiere a Republicii Moldova de Uniunea Europeană”. În opinia sa, acțiunile de astăzi ale conducerii PD sunt împotriva valorilor formațiunii politice.

El a spus că, inițial, fracțiunea PD urma să fie părăsită de mai mulți deputați, dar că în urma unor presiuni și șantaj aceștia „au încă rezerve”.

Candu a promis că noul grup parlamentar va susține moțiunea simplă împotriva ministrului de Externe Aureliu Ciocoi și că va vota declarația privind parcursul european al Republicii Moldova, propusă de Blocul ACUM.

Eleonora Graur, Vladimir Cebotari, Corneliu Padnevici, Sergiu Sîrbu și Grigore Repeșciuc sunt ceilalți deputați care vor părăsi PD.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X