Foto: Facebook/Igor Dodon

Raportul fostului procuror Eugen Rurac, în care acesta semnalează presiuni din partea directorului financiar al Metalferos, în cauza penală pe care acesta o instrumenta și viza compania, nu a ajuns la procurorul general Alexandr Stoianoglo, susține instituția.

Ofițerul de presă al Procuraturii Generale, Maria Vieru, ne-a comunicat că „Procuratura Generală nu a recepționat un astfel de raport de la Eugen Rurac”.

Pe de altă parte, procurorul Eugen Rurac a declarat pentru Ziarul de Gardă că raportul a fost depus la conducerea Procuraturii Anticorupție.

Serghei Gavajuc, șeful-interimar al Procuraturii Anticorupție, a declarat că există un astfel de raport, însă documentul urma să ajungă să fie examinat de către Procuratura Generală.

„A fost un astfel de raport, doar că el nu era prea concret. Acolo scria că Rurac consideră că se exercită influență sau presiuni, nu știu exact să vă spun acum. Raportul a fost scris din câte îmi amintesc, pe numele procurorului general și a fost depus de dumnealui (Rurac) personal sau prin cancelarie, nu l-am dus eu la PG. Documentul urma să ajungă în Procuratura Generală și să-l examineze PG. Rapoarte în perioada aceasta au fost foarte multe, nu-mi amintesc exact cum scria în raportul respectiv. Am văzut raportul, dumnealui mi l-a raportat personal și mi-a comunicat că îl va depune la PG. Cred că a fost depus ori la sfârșitul lunii decembrie 2019 sau începutul lunii ianuarie 2020. Rurac a depus raportul și a coordonat cu mine că vrea să-l expedieze către Procuratura Generală și eu am spus că nu am nimic împotrivă. Acum, nu știu dacă a mers la PG”, a declarat procurorul șef-interimar al Procuraturii Anticorupție (PA), Serghei Gavajuc, fiind contactat de Ziarul de Gardă.

Amintim că Serghei Catană, directorul financiar al companiei Metalferos, tot el nașul de cununie al lui Igor Dodon, l-ar fi intimidat pe procurorul care investiga cauza penală privind delapidările din companie, susține fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari.

Morari a dezvăluit miercuri, în cadrul unei emisiuni de la Jurnal TV, că procurorul Eugen Rurac a demisionat din funcția de procuror inclusiv din cauza acestor presiuni.

„A făcut un raport în care a invocat că este intimidat de către reprezentanți Metalferos. Potrivit raportului, care a ajuns la procurorul general, cel care l-a intimidat este Serghei Catană”, a declarat Morari.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here