Deși la sfârșitul lunii decembrie nega că l-ar fi invitat pe Viorel Morari la discuții, după dezvăluirile fostului șef al Procuraturii Anticorupție că întrevederi au existat, președintele Igor Dodon recunoaște și el. 

La 26 decembrie 2019, prezent în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune N4, Dodon a negat că l-ar fi chemat la discuții pe Morari.

„Nu. Da ce să îl chem eu pe dânsul la discuții? În ultimele zile mai ales, săptămâni. Nu am ce discuta”, spunea Igor Dodon.

Abordat de jurnaliști după dezvăluirile lui Morari, Igor Dodon și-a amintit de întrevederile cu Viorel Morari.

Întrebat dacă l-a întrebat despre investigații împotriva lui Andrei Năstase, Igor Dodon a spus: „Cred că a fost o glumă”.

„Ce am eu să îl întreb despre Năstase sau despre altcineva. Eu, într-adevăr, am întrevederi cu foartă multă lume. Nu am privit aseară „Secretele puterii”, nu vă supărați. Nu știu ce a spus dumnealui. Cred că poate confirma că nu am făcut presiuni asupra nimănui. Nu am cerut să fie investigat cineva, sau poate în glumă a fost ceva. De aceea, nu văd nicio problemă în acest sens”, a declarat Dodon.

În ce privește faptul că i-a spui lui Morari că Stoianoglo va fi ales procuror general, Dodon a spus: „Nu a fost așa, a fost altfel”.

„A fost că din cei care s-au înscris, probabil, cel mai profesionist era domnul Stoianoglo și lucrul ăsta îl discutau toți”, a mai spus Dodon pentru Unimedia.

Ce a dezvăluit Morari

Asta în timp ce Morari a dezvăluit miercuri, în cadrul unei emisiuni de la Jurnal TV, că au avut loc două astfel de întrevederi. Una la scurt timp după ce a fost repus în funcția de șef al Procuraturii Anticorupție, iar ultima în luna noiembrie. Prima a avut loc la Președinție, iar a doua la vila prezidențială de la Condrița.

„În cadrul primei întrevederi, președintele s-a interesat de soarta dosarelor care îi vizau pe judecătorii Ion Druță și Oleg Sternioală și dacă nu cumva aceste dosare nu pun în pericol organizarea adunării generale a judecătorilor”, a declarat Viorel Morari.

Morari a mai spus că la cele două întrevederi au mai participat și alte persoane din anturajul președintelui Dodon, fără a oferi detalii.

În cadrul celei de-a doua întrevederi, Morari susține că Dodon l-a întrebat dacă întâlnirile sale cu ambasadorul SUA și alți reprezentanți ai partenerilor externi „nu pot fi privite ca imixtiune în activitatea Procuraturii”.

„Dacă nu greșesc, m-am întâlnit cu ambasadorul SUA și încă cineva din reprezentanții partenerilor de dezvoltare. I-am comunicat că eu sunt de acord să mă întâlnesc cu oricine, inclusiv ambasadorul Rusiei, dacă el ar solicita o asemenea întrevedere”, a spus Morari.

Procurorul a mai dezvăluit că în cadrul aceleiași discuții a „înțeles de la președintele Igor Dodon că procuror general va fi Alexandr Stoianoglo”, în condițiile în care întrevederea cu șeful statului a avut loc cu o săptămâna sau două înainte de a se desfășura concursul de la Consiliul Superior al Procurorilor.

Morari ar mai fi fost întrebat de către Dodon „de ce nu sunt efectuate investigații în privința lui Andrei Năstase”, în contextul în care președintele Platformei DA a fost vizat în anumite articole pe „site-uri obscure”.

„Atunci eu i-am spus: Sigur că facem investigații, dar reluăm și investigarea finanțării PSRM”, a completat Morari.

Întrebat dacă s-a discutat și despre Maia Sandu, Viorel Morari a spus că „nu”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here