(VIDEO) Morari: Nașul lui Dodon l-a intimidat pe procurorul din cazul Metalferos. Este raport la Stoianoglo

Autor: , in Politic / Populare / 20 februarie, 2020, 07:02

Serghei Catană, directorul financiar al companiei Metalferos, tot el nașul de cununie al lui Igor Dodon, l-ar fi intimidat pe procurorul care investiga cauza penală privind delapidările din companie, susține fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari.

Morari a dezvăluit miercuri, în cadrul unei emisiuni de la Jurnal TV, că procurorul Eugen Rurac a demisionat din funcția de procuror inclusiv din cauza acestor presiuni.

„A făcut un raport în care a invocat că este intimidat de către reprezentanți Metalferos. Potrivit raportului, care a ajuns la procurorul general, cel care l-a intimidat este Serghei Catană”, a declarat Morari.

„Cu regret, atunci când tu nu poți schimba cursul investigației, începi a bate în persoane care fac investigații și îi compromiți. Dacă tu schimbi persoanele care fac urmărirea penală și sunt la o etapă avansată, cei care vin noi, din urmă, nu cunosc particularitățile, este necesar timp pentru a intra în esență și aceasta periclitează buna desfășurare a urmăririi penale”, a mai spus Morari.

Viorel Morari a mai dezvăluit că, săptămânal, de la Metalferos erau delapidate mijloace financiare în valoare de cel puțin 10 milioane de lei, iar acest lucru a fost stabilit în cazul investigațiilor. Cei din conducerea companiei au refuzat însă recunoașterea în calitate de parte vătămată sau civilă în acest caz.

„Aici apare un semn de întrebare. Dacă pretinsa parte vătămată nu recunoaște prejudiciul, înseamnă că schema este în continuare desfășurată”, a mai precizat procurorul.

Serghei Catană este director financiar la Metalferos din 2007, când finul său Igor Dodon ocupa funcția de președinte.

https://www.facebook.com/secreteleputerii/videos/1052648831774344/

Viorel Morari figurează în două dosare penale deschise recent. În primul este acuzat de fals în acte publice și abuz în serviciu, iar în cel de-al doilea de îmbogățire ilicită.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


  • ”Serghei Catană este director financiar la Metalferos din 2007, când finul său Igor Dodon ocupa funcția de președinte” – președinte?????????????????????????????

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X