(VIDEO) Morari susține că mai mulți deputați PSRM ar fi trebuit să rămână fără imunitate; Despre cine ar fi vorba

Autor: , in Politic / Populare / 20 februarie, 2020, 08:15

Mai mulți deputați socialiști ar fi trebuit să rămână fără imunitate și să fie investigați în cadrul dosarului privind finanțarea Partidului Socialiștilor, susține fostul șef al Procuraturii Anticorupție Viorel Morari.

Morari a confirmat miercuri, în cadrul unei emisiuni de la Jurnal TV, că a solicitat informații de la FISC în legătură cu veniturile a zeci de persoane din anturajul lui Igor Dodon, inclusiv foști sau actuali deputați. Documentul a fost publicat anterior de către Ziarul de Gardă.

Procurorii bănuiau că aceste persoane au beneficiat de împrumuturi de zeci de milioane de lei de la o companie din Bahamas, prin intermediul companiei „Exclusiv-Media”, care aparține deputatului socialist Corneliu Furculiță.

„În circumstanțele în care se demonstra că nu au introdus împrumuturile respective în declarațiile privind veniturile și conflictul de interese, urma să inițiem cauze penale pe numele tuturor acestor deputați”, a declarat Morari.

El a mai spus că dacă rămânea în fruntea Procuraturii Anticorupție ar fi făcut demersurile necesare către procurorul general pentru ca acesta să meargă în Parlament și să ceară retragerea imunității deputaților vizați.

Din cei care figurează în document, astăzi sunt în funcție de deputat: Vladimir Odnostalco, Vasile Bolea, Corneliu Furculiță și Petru Burduja.

https://www.facebook.com/secreteleputerii/videos/220795802390291/

Viorel Morari figurează în două dosare penale deschise recent. În primul este acuzat de fals în acte publice și abuz în serviciu, iar în cel de-al doilea de îmbogățire ilicită.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X