ACUM, desprea blocarea tribunei Legislativului: Îl așteptăm pe Ciocoi. Nu vom permite ca Dodon să facă agenda Parlamentului (VIDEO)

Autor: , in Politic / 21 februarie, 2020, 15:02

Venirea pe neprins de veste a lui Ion Chicu în Parlament pentru a prezenta raportul de activitate al Guvernului pentru 100 de zile este o încercare a lui Igor Dodon de a impune Parlamentului agenda, în condițiile în care deputații blocului ACUM au cerut insistent ca astăzi, 21 februarie, în plenul Legislativului să fie audiat ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, după declarație scandaloasă precum că Rusia a oprit vărsările de sânge de la Nistru.

„Noi suntem republică parlamentară. Dacă așa chestiuni asiatice merg la Președinție, ca toată țara să meargă după agenda lui Dodon, la Parlament nu e așa”, a declarat vicepreședintele PPDA, Alexandru Slusari.

„Noi am solicitat un singur lucru – să vină în plen ministrul Afacerilor Externe al lui Dodon – Ciocoi. Pentru gestul de jignire a veteranilor, pentru mandatul său nu de politică externă, dar de politică pentru al doilea mandat al lui Dodon”, a spus vicepreședintele Parlamentului.

„Chicu dacă se supără – să plece acasă sau să facă conferință de presă la Sadova, la Condrița”, a adăugat el.

„Am fost martorii unei situații în care Guvernul Dodon a încercat să vină la Parlament prin ușa din spate. Această republică va rămâne parlamentară și nu republica lui Dodon”, a declarat deputatul PAS, Igor Grosu.

„Guvernul Dodon poate veni în Parlament, putem conveni ziua și ora la care îl așteptăm și îl vom asculta civilizat, după care vom pune întrebări”, a adăugat parlamentarul.

Amintim că prim-ministrul nu a fost lăsat de deputații ACUM să prezinte în Parlament raportul de activitate pentru 100 de zile a Guvernului. După câteva scandări contra Guvernului, Zinaida Greceanîi a anunțat o pauză. După reluarea ședinței, președinta Parlamentului a anunțat închiderea acesteia.

După încercarea nereușită de la tribuna Parlamentului, Ion Chicu a decis să prezinte raportul din sala de conferințe a Legislativului.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X