Ușile pentru a accede în grupul Pro Moldova, care va deveni ulterior Partidul Pro Moldova, sunt deschise pentru aproape oricine, a declarat deputatul Andrian Candu, proaspăt plecat din Partidul Democrat din Moldova, alături de alți cinci parlamentarei – Sergiu Sîrbu, Eleonora Graur, Vladimir Cebotari, Grigore Repesciuc și Corneliu Padnevici. Potrivit lui Candu, noua formațiune va fi de centru-dreapta și va promova valorile europene și integrarea europeană.

Există însă, unele excepții de la regulă de mai sus, a precizat fostul președinte al Parlamentului. Printre cei care nu vor fi primiți în noul grup, dacă vor dori să se alăture, se numără deputatul democrat Eugeniu Nichiforciuc.

Declarația a fost făcută joi seara la emisiunea „Puterea a patra” de la N4.

Amintim că în ziua în care a anunțat că părăsește Partidul Democrat, Candu a declarat că în formațiune există trei grupuri: Nichiforciuc, Filip și Candu, și că a decis să plece din partid inclusiv pentru că Pavel Filip ar fi cedat presiunilor grupului Nichiforciuc.

„Grupul domnului Nichiforciuc este chiar pentru asimilarea cu PSRM. Grup de stânga, cu interese, inclusiv de afaceri. Este grupul Pavel Filip, care promovează mai mult echilibru între stânga și dreapta. Este evaziv în a critica, în a veni cu o determinare clară”, a declarat Andrian Candu.

El a acuzat că cele două grupuri s-ar fi aliat împotriva grupului condus de el.

Citește și: Grupul parlamentar condus de Candu vrea să introducă în Constituție parcursul european al Republicii Moldova

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here