Ministrul Justiției vrea sancțiuni pentru magistrații și procurorii implicați în procesul de judecată al lui Ilan Șor

Autor: , in Justiție / 21 februarie, 2020, 16:55

Ministrul Justiției Fadei Nagacevschi susține că situația în dosarul lui Ilan Șor este „deja ridicolă” și intenționează să depună sesizări la Consiliul Superior al Magistraturii, dar și la Consiliul Superior al Procurorilor pe acest caz. Reacția ministrului vine după ce ședința de astăzi în dosarul lui Ilan Șor a fost amânată din același motiv invocat deja de câteva luni la rând.

„Urmare a situației deja ridicole în legătură cu modul de examinare a cazului în care este vizat domnul Șor, anunț că, în calitate de membru CSM și CSP, depun sesizări pe numele judecătorilor ce examinează aceasta speță, dar și pe numele reprezentanților organului procuraturii care reprezintă acuzarea de stat în cadrul procesului de judecată, pentru a fi verificați din punct de vedere disciplinar, dar și prin prisma calificării acestora. Totodată voi sesiza ANI să verifice acești funcționari de stat”, a scris Fadei Nagacevschi pe o rețea de socializare.

Ședința de astăzi în dosarul lui Ilan Șor a fost amânată. Magistrații de la Curtea de Apel Cahul au luat o pauză de la examinarea dosarului lui Șor, motivul fiind dispunerea unei expertize la solicitarea avocaților lui Șor.

Următoarea ședință a fost fixată pentru data de 19 martie. Astăzi a fost a opta oară când ședința în acest dosar a fost amânată din exact același motiv – nu a ajuns în instanță o expertiză financiar-contabilă cerută de apărare.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X