O companie din Turcia va reabilita drumul Hînceşti-Leova-Cahul-Giurgiuleşti, pe banii BERD

Autor: , in Politic / 21 februarie, 2020, 15:06

Compania OZKA Insaat din Turcia va reabilita drumul R34: Hîncești – Leova – Cahul – Giurgiulești, cu o lungime totală de 83 km. Contractul a fost semnat astăzi, valoarea acestuia fiind de 56,5 milioane de euro, credit oferit Moldovei de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).

Drumul a fost delimitat în două segmente: 42,2 km şi 40,8 km. Timpul planificat pentru finalizarea lucrărilor este de 915 zile, adică doi ani și jumătate, şi 365 zile, adică un an, pentru perioada de garanție.

Directorul Administraţiei de Stat a Drumurilor, Andrei Cuculescu, a precizat că licitaţia pentru selectarea antreprenorului s-a făcut în octombrie 2019, prin portalul de achiziţii electronice a BERD. Au fost recepţionate 16 oferte pentru primul segment de drum şi 17 oferte pentru cel de-al doilea. 16 dintre companiile participante au înaintat oferte pentru ambele segmente.

Drumul național R34 începe de la vest de Hîncești, unde se ramifică de pe drumul R33 prin Leova, Cantemir și Cahul spre Slobozia Mare, intersectând-se cu M3 în partea de nord a portului Giurgiulești. Acesta are o lungime de 167.6 km și străbate în direcția Sud, Sud-Vest până la Cantemir, de unde continuă până la sudul localității Slobozia Mare.

Drumul reabilitat urmează să aibă un termen de folosinţă de 15-20 de ani.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X