Reacția Kremlinului la informațiile că Moscova l-ar sprijini pe Trump în campania electorală

Autor: , in IT/Ştiinţă / 21 februarie, 2020, 16:49

Kremlinul a declarat vineri că afirmaţiile făcute de oficiali ai serviciilor de informaţii americane conform cărora Rusia se amestecă în campania electorală din 2020 din SUA şi încearcă să sporească şansele pentru realegerea lui Donald Trump sunt false şi alimentate de paranoia, informează Reuters.

O persoană familiară cu această problemă a declarat marţi că oficiali din cadrul serviciilor de informaţii ale SUA le-au spus congresmenilor americani, săptămâna trecută, că Rusia intervine în campania electorală din 2020, urmărind să pună la îndoială integritatea votului şi să stimuleze realegerea preşedintelui Donald Trump, scrie Agerpres.

Sursa a declarat că aliaţii republicani ai lui Trump au pus sub semnul întrebării evaluarea prezentată de oficialii Biroului de Informaţii Naţionale. „Republicanii au răspuns aşa cum vă aşteptaţi: au luat-o razna’, a spus sursa, sub protecţia anonimatului.

„Acestea sunt afirmaţii din ce în ce mai paranoice, care, spre regretul nostru, se vor multiplica tot mai mult cu cât ne vom apropia de alegeri” în SUA, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. „Ele (afirmaţiile) nu au nicio legătură cu adevărul”, a subliniat el.

Serviciile de informaţii americane au avertizat de mult timp că Rusia şi alte ţări vor încerca să se amestece în campania electorală prezidenţială din 2020.

Comunitatea de informaţii din SUA a ajuns la concluzia că Rusia a folosit ştiri false, atacuri cibernetice şi alte metode într-o operaţiune menită să schimbe rezultatul alegerilor prezidenţiale din 2016 şi să-l facă pe Donald Trump să câştige în defavoarea democratei Hillary Clinton. Rusia a negat mereu acuzaţiile.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X