Ședința Parlamentului, închisă. Greceanîi, către Blocul ACUM: „Domnul Chicu nu trebuie să vadă show-ul vostru”

Autor: , in Politic / Populare / 21 februarie, 2020, 14:22

Ședința Parlamentului a fost închisă, după pauza luată în contextul în care prim-ministrul Ion Chicu a fost împiedicat să prezinte raportul de activitate la 100 de zile de la preluarea mandatului. Chicu urma să meargă în Parlament la 27 februarie curent, însă, din motive necunoscute acesta a ales să prezinte astăzi raportul. Deputații Blocului ACUM au blocat însă tribuna Legislativului, pe motiv că majoritatea parlamentară a refuzat audierea ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi.

„Cred că astăzi este la modă de a bloca toate tribunele din Parlament, nu doar în ședința plenară”, a comentat președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, după pauză.

La rândul său, socialistul Vlad Batrîncea a propus închiderea ședinței de astăzi a Parlamentului.

„Cred că situația este foarte simplă. În pauză am convocat Biroul Permanent și împreună cu cei din Blocul ACUM am încercat să mediem. Am făcut două propuneri foarte constructive, dar vedem că ei nu se prezintă în plen. Această atitudine, în opinia noastră, nu este sănătoasă. Noi am vrut să audiem Guvernul și sunt multe întrebări. Am avut o posibilitate forate bună. Astăzi, ei (Blocul ACUM – n.r.) prin asemenea comportament au sfidat Parlamentul. Constatăm că nu putem continua activitatea Parlamentului și propunem închiderea ședinței de plen a Parlamentului”, a spus Batrîncea.

Propunerea socialistului a fost susținută și de democratul Dumitru Diacov.

„Din câte eu țin minte, informația de astăzi a fost o acțiune benevolă, el (premierul Chicu – n.r.) a fost de acord să vină în Parlament și să răspundă la întrebări. Era foarte important să avem posibilitatea să asculte mai multe răspunsuri. Eu sunt de acord cu faptul ca noi să amânăm ședința și la Biroul Permanent să discutăm ce avem de făcut”, a declarat Dumitru Diacov.

Cei din Blocul ACUM nu au fost de acord ca ședința de astăzi să fie închisă și au propus continuarea acesteia, prin a dezbate proiectele de lege de pe ordinea de zi.

„Nu îl văd pe domnul prim-ministru în sală. A avut comanda să plece? Ședința trebuie să continue, pentru asta a primim salariu, ca să muncim. Acum este o încercare de a vă eschiva de la responsabilități. Haideți să continuăm ședința, iar pe domnul Chicu îl așteptăm săptămâna viitoare. Trebuie să-l anunțăm din timp, așa cum se cuvine”, a declarat deputatul fracțiunii PAS, Mihai Popșoi.

În replică, Greceanîi a spus că premierul nu este în sala de ședințe pentru că nu trebuie să vadă „show-ul vostru”.

În rezultat, deputații prezenți în sala plenului au votat pentru închiderea ședinței.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X