Stoianoglo confirmă că Plahotniuc se află în SUA. Ce spune despre localizarea acestuia (VIDEO)

Autor: , in Politic / 21 februarie, 2020, 14:52

Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, susține că fostul lider al Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vladimir Plahotniuc, se află pe teritoriul Statelor Unite ale Americii. Totuși, acesta încă nu a fost localizat.

După ședința de astăzi a Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) procurorul general a declarat că, din anumite surse, se cunoaște că Plahotniuc se află pe teritoriul SUA.

„Nu avem așa informații (despre localizare – n.r.). Din diferite surse, știm că el se află în Statele Unite ale Americii”, a spus Stoianoglo.

Întrebat cum se face că democratul Adrian Candu vorbește la telefon cu fostul lider al PDM, în timp ce autoritățile nu pot identifica localizarea acestuia, Stoianoglo a spus că nu crede că această întrebare trebuie adresată lui.

Cu referire la solicitarea organelor abilitate de la Chișinău adresată Interpol, procurorul general a instituția examinează sesizarea Republicii Moldova și că nu depinde de țara noastă când va fi remis un răspuns.

Anterior, Adrian Candu a declarat că nașul său de cununie se află în SUA şi nu există niciun ordin de expulzare a sa. Mai mult, acesta a spus că a și vorbit recent cu Plahotniuc, despre faptul că 6 democrați urmau să părăsească partidul.

„Dacă Plahotniuc ar fi aflat din presă, m-aş fi simţit incomod din punct de vedere uman. L-am sunat să îi spun că plec, fiindcă el a investit mult efort şi timp acestei echipe. Plahontiuc a avut o contribuţie foarte mare la venirea mea în echipă. Moral m-am simţit obligat să îi spun”, a spus Andrian Candu în cadrul unei emisiuni de la N4.

De menționat că, în luna decembrie 2019, autoritățile moldovenești au înaintat demersuri către SUA, Marea Britanie și România, pentru a afla despre posibila aflare a lui Vladimir Plahotniuc în aceste state.

La 13 ianuarie curent, SUA l-au declarat indezirabil pe Plahotniuc, din cauza „acțiunilor de corupție care au subminat statul de drept și au compromis sever independența instituțiilor democratice din Moldova”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X