vineri, februarie 21, 2020


Stoianoglo: Plahotniuc m-a invitat și mi-a propus să fiu procuror general

Autor: , in Politic , - 10:58

Oligarhul Vladimir Plahotniuc i-a propus actualului procuror general, Alexandr Stoianoglo, să preia funcția încă din anul 2013. Dezvăluirile au fost făcute chiar de procurorul general, în cadrul unui interviu pentru Ziarul de Gardă.

„În 2012-2013, fiind deputat și ocupând funcția de președinte al unei Comisii, după demisia unuia dintre procurorii generali, cred că e vorba de dl Zubco, am fost invitat de dl Plahotniuc și mi s-a propus funcția de procuror general. Atunci am respins propunerea”, a declarat Stoianoglo.

El a mai spus că i-a pus câteva condiții lui Plahotniuc.

„Am zis că, dacă devin procuror general, voi fi responsabil de politica de cadre din procuratură, că nu vor fi numiri politice în cadrul instituției. A doua condiție a fost ca, în cadrul Procuraturii, toate să aibă loc conform legii. După asta nu m-a mai întrebat nimeni dacă vreau sau nu să fiu procuror general. La prima etapă, am respins propunerea, pe urmă colegii mei de partid au început a insista, spunându-mi că sunt candidatura potrivită. Am zis bine, sunt de acord, dar iată condițiile. După ce le-am spus condițiile, nimeni nu m-a mai contactat”, a specificat procurorul general.

Stoianoglo a mai spus că a părăsit Partidul Democrat de 6 ani și că nu mai are nicio legătură cu formațiunea politică.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *